Їжа
keyboard_arrow_right
Гуляш з яловичини

Гуляш з яловичини - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
163 ккал
Також 682 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
11.73 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
4.4 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
1.12 г
fiber_manual_record
Жири
10.81 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
3.58 г
Трансжирні кислоти
0 г
Мононенасичені
4 г
Поліненасичені
2 г
Холестерин
55 мг
Волокна
0.62 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
1.31 г
Кальцій
28.44 мг
Натрій
-
Вода
70.73 г
PHE
586.59 мг
9%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
44 %
fiber_manual_record Вуглеводи
16 %
fiber_manual_record Цукор
4 %
fiber_manual_record Жири
40 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
13 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність гуляшу з яловичини

Однією з найпопулярніших страв угорської кухні є гуляш із яловичини. У класичному рецепті гуляш являє собою густий гарячий суп зі шматочками м'яса, овочами і томатною пастою. У нього додають свиняче сало, паприку, картоплю, ріпчасту цибулю і різні спеції. Гуляшем також часто називають скибочки яловичини в наваристій томатній підливі. Його подають із різними гарнірами та їдять як повноцінну другу страву, оскільки вона має високу поживність. Гуляш традиційно готують із яловичої вирізки, лопатки або м'якоті задньої ноги.

Скільки калорій у гуляші з яловичини? Харчова цінність залежить від того, за яким із рецептів його було приготовлено. У середньому в 100 г гуляшу міститься від 150 до 170 ккал. У зазначеній порції страви майже 12 г білків, близько 11 г жирів і до 4 г вуглеводів. Ключовим компонентом гуляшу є яловичина, тому страва є джерелом білка тваринного походження, містить цінні вітаміни та мінеральні сполуки - залізо, магній, калій. У складі гуляшу багато насичених жирних кислот.


Корисні властивості та шкода гуляшу з яловичини

Незважаючи на порівняно високу калорійність гуляшу з яловичини, він має корисні для людини властивості. Натуральний білок у складі м'яса необхідний для росту і зміцнення м'язів, входить до складу всіх тканин організму. Гуляш рекомендується їсти людям із хворобами органів серцево-судинної системи. Страва зміцнює серцевий м'яз, підвищує еластичність стінок кровоносних судин. Дає змогу швидко відновити сили після значних фізичних навантажень і покращує настрій, маючи приємний смак.

Гуляш із яловичини з підливою, калорійність якого досить висока, не рекомендується вводити в раціон людям із зайвою вагою. У великих кількостях гуляш може спровокувати закреп та інші розлади травлення. У гуляші присутні гострі спеції, тому його не рекомендується вживати в разі запальних захворювань шлунка. Страву краще їсти в першій половині дня, щоб витратити отримані калорії до нічного сну.


Рекомендації з приготування гуляшу з яловичини

Навіть кухар-початківець може приготувати вдома гуляш із яловичини з підливою, калорійність якого дасть змогу швидко втамувати відчуття голоду. Для цього на розігрітій сковороді обсмажують сало, а потім додають до нього нарізану невеликими шматочками свіжу яловичину. М'ясо обсмажують з усіх боків до легкої рум'яної скоринки. Потім у сковорідку додають очищену та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, рубаний часник. Усі інгредієнти смажать разом протягом кількох хвилин, а потім посипають борошном і меленою паприкою. Вміст сковороди перемішують і додають томатну пасту.

Гуляш перекладають у казан або каструлю з товстим дном і заливають водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Ємність ставлять на повільний вогонь, додають за смаком сіль і мелений перець і тушкують протягом години до повної готовності. М'ясо має стати соковитим і м'яким. Наприкінці приготування в каструлю додають трохи сметани.

Страва добре смакує з гарніром із макаронів, відвареного рису чи картоплі. Під час розрахунку енергетичної цінності порції їжі важливо враховувати скільки калорій у гуляші з яловичини. Щоб отримати більш дієтичний варіант страви, можна виключити сметану і сало, використовуючи м'ясо з мінімальною кількістю жиру. До гуляшу також можна подати свіжі або мариновані овочі.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Хороша ідея створити щось такого плану, це справді потрібно людям. З вами я від вересня, і 15 кг. позаду і продовжую в цьому ж дусі. Дякую
Дуже практична аплікація. Мені дуже швидко потрібно скинути кілька кг. після родів без цієї сторінки мені б це було зробити вельми важко, поки що результат 3 кг за 3 тижні. Задоволена на всі 100%
Не доводилося мені ще працювати з настільки налагодженими таблицями, все зрозуміло та просто. Крім похвали не можу нічого додати.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка