Їжа
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Фрукти свіжі
keyboard_arrow_right
Черешня

Черешня - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
68.6 ккал
Також 287 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
0.91 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
14.38 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
12.52 г
fiber_manual_record
Жири
0.41 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
0.07 г
Трансжирні кислоти
0 г
Мононенасичені
0.08 г
Поліненасичені
0.09 г
Холестерин
-
Волокна
2.03 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
-
Кальцій
17 мг
Натрій
-
Вода
82.8 г
PHE
45.5 мг
19%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
6 %
fiber_manual_record Вуглеводи
92 %
fiber_manual_record Цукор
80 %
fiber_manual_record Жири
3 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
0 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність черешні

Плоди черешні мають чудові смакові характеристики і високо цінуються за свій багатий хімічний склад. Ягоди мають округлу форму, а їхні розміри залежать від сорту цієї культури. Зовні черешня покрита гладкою, тонкою шкіркою, яка під час дозрівання плодів забарвлюється в жовтий, рожевий або темно-червоний колір. Усередині ягоди є невелика тверда кісточка. М'якоть черешні дуже соковита і пружна, виділяє характерний свіжий аромат. Смакові характеристики ягід залежать від сорту. Зазвичай смак стиглих плодів солодкий, з приємними освіжаючими нотками.

Калорійність свіжої черешні становить усього 50 г на 100 г продукту. У зазначеній порції ягід міститься понад 11 г вуглеводів, трохи більше 1 г білків і всього 0,4 г жирів. При цьому черешня багата на вітаміни А, В1, В2, В6, С, Е, Н і РР. У хімічному складі продукту присутній марганець, кальцій, цинк, фосфор, магній та інші корисні мінерали. Ягоди містять високий відсоток натуральних цукрів і органічних кислот, а також пектини і цінні харчові волокна.


Корисні та шкідливі властивості черешні

Невелика калорійність черешні є не єдиною перевагою цього продукту. Ягоди корисно включати в раціон для поліпшення хімічного складу крові та зміцнення стінок капілярів. Черешня дає змогу зменшити рівень холестерину і знижує згортання крові, тому її можна вживати з метою профілактики тромбозу.

Регулярне вживання черешні сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму, покращує перистальтику кишечника. Продукт корисно їсти за гіпертонії, оскільки він знижує артеріальний тиск. Речовини, що містяться в плодах, допомагають запобігти утворенню каменів у нирках, маючи легкий сечогінний ефект.

Черешню можна використовувати для приготування косметичних засобів і компресів. У разі зовнішнього застосування ягоди покращують зовнішній вигляд шкіри, сприяють розгладженню зморшок. М'якоть плодів має гарні протизапальні властивості, даючи змогу усунути подразнення.. Незважаючи на невисоку калорійність черешні, глікемічний індекс плодів досить високий, оскільки продукт містить велику кількість цукру. З цієї причини черешню небажано вживати в разі цукрового діабету. Плоди слід з обережністю вводити в раціон маленьких дітей - у ранньому віці черешня може спричиняти алергічні реакції на шкірі.

У помірних кількостях ягоди можна їсти навіть під час дієти. Але, незважаючи на низьку калорійність черешні, на ніч її їсти не варто. Плоди містять багато вуглеводів, які мають встигнути перетравитися в організмі, тому їсти черешню найкраще в першій половині дня.


Черешня в кулінарії

Солодкі та соковиті ягоди приємно їсти як самостійні ласощі, ретельно промиваючи їх під проточною водою. Черешня часто виступає прикрасою для тортів і десертів, добре поєднується з шоколадом і вершковим кремом. Калорійність свіжої черешні мінімальна, тому її корисно вживати як перекус між основними прийомами їжі.

Стиглі ягоди застосовуються для приготування солодкої випічки, пирогів і вареників із черешнею. При цьому можна використовувати не тільки свіжий продукт, а й заморожений, попередньо розморозивши його за кімнатної температури. Заморожена черешня з цукром повністю зберігає свій вітамінний склад і може зберігатися в морозилці кілька місяців.

На зиму готують джеми та варення з черешні, роблять солодкі компоти. Черешня також підходить для приготування алкогольних напоїв - вин, лікерів і настоянок.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Дякую чудова робота, ці таблиці вельми допомагають буду рекомендувати своїм друзям.
Любі друзі ваш сайт є прото чудовий, це вельми допомагає з нового року розпочати нове життя. Спасибі вам.
за 40 днів втратила 8 кг. це говорить про всю фантастичність цієї стрінки. Втрачати вагу з вами легко та весело, не знаю чому я про це не задумувалася швидше. Спасибі, ваша палка прихильниця.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка