Банан - калорійність
Банан містить в собі вітаміни групи С, В, вітамін А, магній, кальцій та фосфор.
Банан сприятливо впливає на нервову систему, мозок та на м'язову систему. Оскільки він має заспокіюючу дію, його рекомендовано їсти людям із хворим шлунком. Банани легко засвоюються організмом. Завдяки підвищеному вмісту вуглеводів та низькому вмісту жирів їх особливо цінять спортсмени, яким потрібно швидко поповнити свою енергію. Банани також можна включати в дієту, але при цьому потрібно чергувати їх з менш солодкими фруктами.
На сьогодні банан використовують також в косметичних засобах, найчастіше у масках для шкіри. Банани не слід зберігати в холодильнику. При виборі бананів необхідно звертати увагу на шкірку. Якщо має потемнівший колір, це означає що плоди дозрівали при низькій температурі і тому бистро спортяться. Для довшого зберагання бананів, рекомендовано купувати їх зеленими та залишити на кілька днів при кімнатній температурі, щоб дозріли. Із бананів можна також приготувати багато смачних страв. Наприклад: бананове баунті, мафіни з бананом та корицею та багато інших, з рецептами яких можете ознайомитися в Таблиці Калорійності у вкладці Рецепти.