Апельсин - калорійність
Апельсин приблизно на 85% складається з води. Енергетична цінність апельсина невисока, в основному він містить калорії зі швидких вуглеводів.
Середній апельсин (150 г) задовольнить денну потребу у харчових волокнах на 20%, а у вітаміні С – на 90%. Тому ці фрукти корисні для травлення й імунітету.
Цікавий факт: аромат апельсинів допомагає збадьоритись, покращити настрій і навіть поліпшити самопочуття при морській хворобі. Все завдяки ефірній олії, яка містяться у шкірці цього фрукта.
Скільки калорій в апельсинах?
У 100 г м’якоті апельсина 38 ккал. Проте, калорійність солодких сортів і плодів, що довго зберігаються, може бути 43-48 ккал.
Чи можна їсти апельсини під час схуднення?
Апельсини можна вживати під час схуднення, але обмежено. Бажано – не більше 2 середніх фруктів на день, тобто, до 300 г (якщо відсутні інші солодощі в раціоні). В цих цитрусових міститься доволі багато цукрів: майже 8 г цукрів на 100 г м’якоті у кисло-солодких сортах і 9-9.5 г – у солодких сортах.
Шкода апельсинів
Ці фрукти слід обмежувати людям із високим індексом маси тіла. Хоча калорійність апельсина маленька, але швидкі вуглеводи, що містяться у складі, будуть сприяти набору зайвої ваги. Тому за можливості краще обмежуватись одним середнім апельсином. Також цей вид цитрусових протипоказаний при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту в період загострення.
Апельсини стануть ідеальним доповненням до страв з курки, качки та м’яса. Смакують вони також як основа для соусів.
Оригінальні рецепти з апельсинами
М’якоть апельсинів можна додати у такі незвичні страви:
- у салат з редисом, солодкою цибулею, оливковою олією та кінзою;
- у салат з філе риби, вареною картоплею, листям салату, помідором і рослинною олією;
- у смузі з авокадо, шпинатом і бананом.