Їжа
keyboard_arrow_right
Фрукти
keyboard_arrow_right
Фрукти свіжі
keyboard_arrow_right
Абрикоси

Абрикоси - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
54.9 ккал
Також 230 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
0.7 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
12 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
7.2 г
fiber_manual_record
Жири
0.13 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
0.02 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
0.13 г
Поліненасичені
0.06 г
Холестерин
-
Волокна
1.6 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
-
Кальцій
14.2 мг
Натрій
0 г
Вода
88.8 г
PHE
43.5 мг
7%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
5 %
fiber_manual_record Вуглеводи
94 %
fiber_manual_record Цукор
56 %
fiber_manual_record Жири
1 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
0 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Абрикос калорійність та хімічний склад

Плоди абрикоса мають круглу форму і на стадії повної зрілості забарвлюються у жовтий або помаранчевий колір. Усередині соковитої та солодкої м'якоті знаходиться тверда кісточка коричневого кольору. Вона має гладку поверхню та середні розміри. На поверхні плода з одного боку є невелика поздовжня борозенка, яка поділяє фрукт на дві половини. Абрикоси мають приємний аромат і насичений смак. Зовні вони вкриті тонкою шкіркою, яка може бути гладкою або трохи опушеною.

Калорійність абрикосу – 44 ккал на 100 г плодів. Продукт містить мінімум жирів, але значну кількість вуглеводів. Хімічний склад плодів відрізняється високою різноманітністю. В абрикосах є такі елементи:

• вітаміни А, В3, В2, В5, В6, В9, С, Е, Н та РР;
• мінерали - фосфор, натрій, залізо, магній, калій, йод та ін;
• бета-каротин та холін;
• харчові волокна;
• дубильні речовини;
• пектини;
• фруктові кислоти;
• крохмаль.


Свіжі абрикоси: калорійність та користь

Стиглі абрикоси є справжньою скарбницею вітамінів та цінних елементів, тому люди, які стежать за своїм здоров'ям, часто додають їх у свій харчовий раціон. Плоди зазвичай дозрівають наприкінці липня або на початку серпня і мають ряд цінних властивостей:

• підвищують рівень гемоглобіну, запобігаючи недокрів'ї;
• підтримують захисну функцію імунітету;
• покращують роботу щитовидної залози;
• зміцнюють стінки судин та підтримують роботу серцевого м'яза;
• покращують зір;
• зменшують кількість шкідливого холестерину;
• виводять шлаки;
• покращують настрій;
• нормалізують перистальтику кишечника, допомагаючи запобігти запорам;
• покращують пам'ять та розумову діяльність;
• мають сечогінний ефект, усувають набряки.

Свіжі абрикоси, калорійність яких невисока, можуть стати смачною добавкою до раціону під час розвантажувальних днів з метою схуднення. Плоди містять максимум корисних речовин, здатні збагатити організм усіма необхідними елементами, яких не вистачає під час дієти. Але їсти абрикоси потрібно в помірних дозах, оскільки вони можуть спричинити діарею. Не рекомендується включати ці плоди в раціон людям із цукровим діабетом та хворобами шлунка.


Калорійність одного абрикосу та використання плодів

Найбільше корисних елементів міститься у свіжих абрикосах. Один плід середнього розміру має вагу близько 35 г і містить приблизно 17 ккал. При виборі продукту варто віддати перевагу тим плодам, які мають рівномірний колір, цілу шкірку та легкий приємний аромат. Недозрілі плоди вживати в їжу не можна - це може викликати розлади травлення.

Абрикоси їдять свіжими, а також піддаються різним видам кулінарної обробки. Плоди варять, засушують, консервують, в'ялять. Фрукти ідеально підходять для приготування компотів та варення, натуральних соків та сиропів, алкогольних настоянок та наливок.

Маючи невелику калорійність, абрикоси часто виступають інгредієнтом десертів. З них можна приготувати Доматеслі, швидкий пиріг з абрикосами та інші пироги, а також желе та мафіни. Фрукти добре поєднуються з молочними продуктами, тому їх використовують для приготування Бланманже з сиром, додають у морозиво та молочні каші. Абрикоси можуть виступати інгредієнтом страв із м'яса птиці та свинини.

Свіжі плоди зберігають у холодильнику до 4-х днів. Недозрілі плоди можуть дозріти навіть після збирання. Для цього їх загортають у паперовий пакунок і прибирають у темне місце для дозрівання.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Дякую вам за цю чудову сторінку, вона прекрасна всім рекомендую!!! Вона проста та зрозуміла, а ще з нею легко працювати якщо бажаєте втратити вагу або дотримуєтесь дієти. А ще тут велика кількість вже збережених страв в ккал та KJ. Дякую, дякую, дякую...
Привіт, дуже вам вдячна за цю програму. Натрапив на неї випадково 3,5 місяці тому і думаю спробую після родів вагу втратила але це ще не був очікуваний результат. Зараз загальна втрачена мною вага 12 кг. І я просто не можу не рекомендувати ці таблиці іншим. Востаннє я стільки важила ще в школі, з вами це легко і навіть відповідально=))
Здравствуйте, я хотів би подякувати за веб-сайт http://www.tablycjakalorijnosti.com.ua це чудова річ і тільки завдяки йому мені я навчився слідкувати за тим що саме я їм та скільки. Протягом одного тижня я досягнув з 93 кг до 89 кг. при висоті 182 cm Моя мета стабілізувати вагу на 80 кг. думаю з цими таблицями мні це легко вдасться при чому без голоду. Спасибі вам велике.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка