Печериці (шампіньйони) - калорійність
Печериці – корисні гриби з білими чи коричневими круглими шапочками. Загалом, є більше 300 видів печериць, в тому числі й отруйних.
Звичайні печериці, що вирощуються для вживання у їжу (сорт «садова») – корисний продукт, який містить рослинні білки і вуглеводи, а також м'які харчові волокна. Крім цього, в печерицях є досить багато вітаміну В5 і В2 (в 100 г грибів міститься 30% денної потреби цих вітамінів!).
Печериці: калорійність
Печериці – це низькокалорійні гриби. В 100 г всього 25 ккал. При цьому, половина з цих калорій припадає на білки (3 г на 100 г).
Чи можна їсти печериці під час схуднення?
Авжеж, адже під час схуднення низькокалорійний і білковий продукт – чудове доповнення раціону. До того ж, в них багато вітаміну В5, а він потрібен для нормального обміну речовин.
Печериці: шкода
Якщо збирати печериці в диких умовах, то можна натрапити на отруйні види. Крім цього, вони важко перетравлюються. Тому не варто їх їсти дітям, а також дорослим під час захворювань органів шлунково-кишкового тракту.
➤ Цікавий факт: більшість людей готують печериці, проте їх можна їсти і сирими. Наприклад, у салатах. Але в такому випадку слід уважно ставитись до якості обраних грибів (вони мають бути цілими, без пошкоджень, куплені у перевірених місцях).
♨ Оригінальні рецепти з печерицями
• міні-піци з печерицями (шапочки грибів, змащені томатним соусом, посипані сиром і шматочками курки);
• скибочки сирих печериць з солодкою цибулею і заправкою з часника, олії, прованських трав, петрушки і яблучного оцту;
• тушковані печериці з м’якоттю авокадо, солодким перцем, рікотою і перцем чилі (як закуска на хліб).