Манго свіже - калорійність
Манго – це ароматний тропічний фрукт, що містить багато цукру. Тому калорійність манго – це майже повністю калорії з «швидких» вуглеводів.
Манго містить дуже багато вітаміну С, бета-каротину і вітаміну В9 (натуральна форма фолієвої кислоти). Він для імунітету, профілактики появи набряків і боротьби зі стресом.
➤ Цікавий факт: манго має антивіковий ефект. Вітаміни А, Е і С у складі – потужна «команда» для підтримки пружності та краси шкіри. Вони є профілактикою появи зморшок і природнім захистом від негативної дії сонячних променів.
Скільки калорій у манго?
У 100 г м'якоті міститься 62 ккал. Один середній манго без шкірки і кісточки (тобто, лише їстівна м’якоть) важить близько 250 г. Отже, в 1 середньому манго 155 ккал.
Чи можна їсти манго під час схуднення?
Енергетична цінність манго більша, в порівнянні з іншими фруктами. Суттєво більший і вміст цукру. На 100 г м’якоті припадає від 13 до 16 г цукрів, з них 6-7 – сахароза (це той цукор, який варто обмежувати під час схуднення). Тому денна норма манго – до150-200 г і не щодня.
Шкода манго
Воно є алергеном, тому обережно слід вживати манго вперше. Протипоказаний цей фрукт при діабеті і загостреннях хвороб кишківника.
Манго можна додавати замість цукру у десерти, смузі, чіа-пудинг.
♨ Оригінальні рецепти з манго:
• у салаті з помідорами, сиром моцарела, перцем чилі, кунжутом, соком лайма (або лимона) та олією;
• у салаті з курячим філе, болгарським перцем, салатним листям, часником, оливковою олією і соусом теріякі (або соєвим);
• з вареним рисом, кокосовим молоком і стружкою.