Груша Конференція - калорійність
Хімічний склад і калорійність груші Конференція
Груші належать до категорії смачних і корисних продуктів, маючи цінні харчові характеристики. Існує безліч сортів цього фрукта, а одним із найвідоміших є сорт Конференція, отриманий на території Британії. Його плоди мають більш витягнуту форму порівняно зі звичайною грушею і мають насичений терпкий смак з терпкими нотками. Зовні груша Конференція вкрита щільною, гладкою шкіркою зеленого кольору, на якій часто присутній невеликий рожевий рум'янець. М'якоть плодів жорстка, хрустка, має білий або кремовий колір і містить невелику кількість соку.
Калорійність груші Конференц становить близько 56 ккал на 100 г. У зазначеній порції міститься близько 0,4 г білків, 0,3 г жирів і майже 10 г вуглеводів. Крім цього, груша Конференція виступає цінним джерелом харчових волокон і вітамінів групи B. У м'якоті присутні дубильні речовини та органічні кислоти, а також аскорбінова кислота і фруктоза.
Плоди вирізняються високим вмістом кальцію, марганцю, калію, йоду, магнію, заліза та інших мінеральних речовин. Груша також містить бета-каротин, натуральні пектини та фолієву кислоту. У плодах багато натуральних флавоноїдів, ферментів і фітонцидів.
Корисні та шкідливі властивості
Цінний хімічний склад робить плоди корисними для організму людини. Регулярне вживання груш дає змогу поліпшити перистальтику кишківника й очищає організм від шлаків. Плоди містять речовини, які беруть участь у кровотворенні та перешкоджають утворенню холестеринових бляшок на стінках судин.
Груша Конференція, калорійність якої порівняно невелика, може входити в меню дієт і розвантажувальних днів. М'якоть плодів чинить легкий сечогінний вплив на організм, має протимікробні властивості. Груша допомагає поліпшити настрій, підвищує опірність організму вірусам та інфекціям, нормалізує діяльність підшлункової залози.
Незважаючи на невелику калорійність груші Конференція, її не варто їсти натщесерце - у такому разі можлива поява тяжкості та неприємних відчуттів у шлунку. Плоди рекомендується вживати між прийомами їжі.
Застосування в кулінарії
Свіжі плоди мають приємний смак, тому їх можна їсти окремо. Скибочки фрукта поливають медом, отримуючи корисний десерт із великою кількістю вітамінів. Груша Конференц добре поєднується з горіхами, м'ятою та твердими сирами, особливо з сиром Дор Блю. Плоди додають у різні холодні закуски та салати, використовують їх як декор для десертів та інших страв. Із груші виходять смачні варення та компоти.
М'якоть груші цього сорту має жорстку текстуру, тому добре підходить для приготування десертів і солодкої випічки, відмінно зберігаючи форму. Плоди стануть ідеальною начинкою для фруктових пирогів або штруделя. А знаючи калорійність груші Конференція, можна легко визначити енергетичну цінність готової страви.