Мандарин кисло-солодкий без шкірки - калорійність
Мандарин – кисло-солодкий цитрусовий фрукт, багатий на вітамін С і клітковину. В одному мандарині (100 г), міститься половинна денної потреби у вітамін С і 10% потреби у харчових волокнах.
Вітамін С корисний для імунітету та шкіри, захищає організм від дії стресу, а також необхідний для нормального функціонування судин та засвоєння заліза. Клітковина з мандаринів буде корисна для мікрофлори та нормальної роботи кишківника.
Скільки калорій у мандаринах?
Більшість сортів мандаринів на 100 г містять 38 ккал. Приблизно стільки ж важить середній мандарин без шкірки.
➤ Цікавий факт: не можна зберігати мандарини в поліетиленових пакетах і при кімнатній температурі (лише в холодильнику!). Мандарини з гілочками та листочками зберігаються довше, ніж звичайні.
Чи можна їсти мандарини під час схуднення?
Можна, якщо контролювати їхню кількість. Калорійність мандаринів невисока, але вони містять 8-9 г цукрів на 100 г, при чому майже половина – сахароза. Тож максимум при схудненні – 2-3 мандарини на день (200-250 г).
Шкода мандаринів
По-перше, вони містять кислоти, що негативно впливають на емаль зубів. Тому після вживання мандаринів слід сполоснути рот водою.
По-друге, енергетична цінність мандаринів складається з швидких вуглеводів (цукрів). Тому, обережно їх слід вживати людям з надмірною вагою, а при діабеті максимально виключити з раціону.
♨ Оригінальні рецепти з мандаринами:
• у салаті з бейбі-шпинатом, фетою, кунжутом та оливковою олією;
• у салаті з креветками, яблуками, селерою і йогуртово-гірчичною заправкою;
• як соус до м’яса чи качки (уварити мандарини з додаванням гірчиці).