Їжа
keyboard_arrow_right
Сік апельсиновий

Сік апельсиновий - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 мл
edit Записати в раціон
41.1 ккал
Також 172 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
0.57 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
9.3 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
8.89 г
fiber_manual_record
Жири
0.17 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
0 г
Трансжирні кислоти
0 г
Мононенасичені
0 г
Поліненасичені
0.03 г
Холестерин
-
Волокна
0.1 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
0 г
Кальцій
11.55 мг
Натрій
0 г
Вода
88.07 г
PHE
28.57 мг
12%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
6 %
fiber_manual_record Вуглеводи
93 %
fiber_manual_record Цукор
89 %
fiber_manual_record Жири
2 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
0 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність апельсинового соку

Фруктові соки поєднують у собі приємний смак і багатий склад, а одним із найпопулярніших видів таких напоїв став апельсиновий сік. Його отримують із м'якоті свіжих плодів методом віджимання. У продажу є пакетовані соки, але найсмачнішим і найвітаміннішим вважається фреш з апельсинів, який рекомендується пити відразу після приготування. Натуральний апельсиновий сік має рідку консистенцію і може містити м'якоть. Напій непрозорий, забарвлений у яскравий помаранчевий колір і має характерний кисло-солодкий смак із легкою гіркуватістю. Випромінює насичений цитрусовий аромат.

Натуральний свіжовичавлений сік апельсина, калорійність якого становить лише 36 ккал на 100 г, вирізняється високою концентрацією вітаміну С. У зазначеній порції напою присутні до 1 г білків, близько 0,2 г жирів і понад 8 г вуглеводів. Пакетовані соки можуть містити додаткові домішки у вигляді цукру й ароматизаторів, які підвищують енергетичну цінність продукту. Апельсиновий сік є джерелом фолієвої кислоти і вітаміну PP, містить натуральний фруктовий цукор. У хімічному складі продукту також присутні магній, калій, залізо, цинк та інші мінерали. Характерний смак соку пояснюється наявністю в напої великої кількості фруктової кислоти.


Корисні властивості та шкода апельсинового соку

Апельсиновий сік, калорійність якого порівняно невелика, є чудовим джерелом вітамінів. Вони зміцнюють імунітет і заряджають організм енергією. Напій корисно вводити в раціон для поліпшення зовнішнього вигляду шкіри. Продукт містить речовини, які підвищують еластичність стінок кровоносних судин, а фруктовий цукор у його складі стимулює роботу головного мозку і розумову діяльність. Свіжовичавлений сік апельсина має невисокий глікемічний індекс, тому в невеликих кількостях його можна пити навіть у разі цукрового діабету. Напій часто вживають під час дієти. Маючи насичений вітамінно-мінеральний склад, апельсиновий сік дає організму необхідні хімічні елементи, які складно отримати з обмеженого дієтичного раціону.

Попри низьку калорійність апельсинового соку пити його в необмежених кількостях не можна. Вживання напою надмірними порціями стимулює утворення холестеринових бляшок на стінках кровоносних судин. Фруктова кислота в складі продукту подразнює стінки шлунка і кишечника, тому сік апельсина протипоказаний у разі гастриту і запальних хвороб органів травлення. У великих кількостях напій згубно впливає на зубну емаль, тому рекомендується пити його через трубочку.


Застосування апельсинового соку в кулінарії

У кулінарії широко використовують свіжий сік апельсина, калорійність якого додають до загальної енергетичної цінності страви. Напій готовий до вживання і часто слугує доповненням до сніданку або обіду. Кисло-солодкий апельсиновий сік слугує складовим інгредієнтом желе та солодких мусів, використовується для мармеладу. На ньому готують соуси до м'яса і риби, холодні супи, щербет і глазурі для тортів. Апельсиновий сік можна додавати в тісто для кондитерських виробів або солодкий крем.

Апельсиновий сік, калорійність якого невелика, може виступати інгредієнтом напоїв. З нього готують лимонади і вітамінні коктейлі, поєднуючи продукт з іншими фруктовими соками. Апельсиновий сік добре підходить для алкогольних лікерів і настоянок.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Про цей сервіс дізнався не цілих два тижні тому, дуже не хотілося вносити сві дані проте я змусив себе і результат не заставив себе довго чекати Таблиці + вправи і вже 7кг. в мінусі. За день 0,3 - 0,5кг. Це чудово!
дуже дякую завдяки цим таблицям за рік втратила 32 кг. З 99 кг на 67 і до сто відсоткового результату не вистачає ще трішки. І це все я сама без консультантів, дієт, порошків, тільки за допомогою бажання, кмітливості, та звичайно цьому вебу. Дякую!
Аналогів поки що не знаю, респект тим хто причетний до цього задуму. Справді вдається тримати все під контролем що вживаю та що витрачаю. І почуваюсь при чому нічим не гірше. За 3-ри тижні 3кг. за мною. Дякую що ви безкоштовні.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка