Котлети зі свинини смажені - калорійність
Котлета здомашнього фаршу - м'ясний виріб з фаршу, приготованого самостійно. Фарш зі свинини може бути перемішаний з фаршем з іншої сировини в різних пропорціях. Так котлети можуть вийти смачніші та менш жирні, але при цьому соковиті. Наприклад, можна комбінувати з: курячим фаршем, більш жирним свинячим фаршем (можна взяти 80% фаршу без жиру, а 20% жирного фаршу), яловичим або змішаним. Рецептур фаршу так само може бути різноманітним.
У домашньому фарші немає консервантів, соєвого білка або барвників. В такому фарші більше білку. Також в свинячому фарші більше заліза, ніж в рибному фарші та рибних котлетах. Але щоб залізо засвоїлось, краще вживати котлети окремо від продуктів з кальцієм, та додавати до них вітамін С (наприклад, салат зі свіжих овочів, капусти тощо).
Котлети можна запікати в духовці, обсмажувати, тушкувати, готувати на пару і навіть відварювати у воді. Все це впливає на смакові якості і відбивається на калорійності. Варто зазначити, що до рибних котлет рекомендується підлива, тому що вони виходять сухуватими.