Їжа
keyboard_arrow_right
Овочі
keyboard_arrow_right
Овочі свіжі
keyboard_arrow_right
Буряк червоний
Фото - Буряк червоний

Буряк червоний - калорійність

без термічної обробки
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
Овочі
keyboard_arrow_right
Овочі свіжі
keyboard_arrow_right
Буряк червоний
Фото - Буряк червоний
Буряк червоний
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}50.9 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}213 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}1.57 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}9.54 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 6.96 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}0.19 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 0.18 г
Трансжирні кислоти
{{data.foodstuff.transFattyAcid}} 0 г
Мононенасичені
{{data.foodstuff.monoSaturated}} 0.01 г
Поліненасичені
{{data.foodstuff.polySaturated}} 0.05 г
Холестерин
-
Волокна
{{data.foodstuff.fiber}} 2.53 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
-
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 29.62 мг
Натрій
-
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 78.5 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень щоденної активності
Відповідно до виконаних активностей Сидячий спосіб життя Легкі навантаження Середні навантаження Великі навантаження Екстремальні навантаження
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Овочі свіжі
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В Вітамін В
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін К Вітамін К
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Містить мінерали
Калій Калій
Хром Хром
Пектин Пектин
Кальцій Кальцій
Марганець Марганець
Мідь Мідь
Натрій Натрій
Цинк Цинк
Залізо Залізо
Фосфор Фосфор
Селен Селен
Магній Магній
Йод Йод
Позитивний вплив на здоров'я
Волосся Покращує стан волосся
Артеріальний тиск Знижує кров'яний тиск
Серце Покращує роботу серця
Нігті Покращує стан нігтів
Холестерин Покращує рівень холестерину
Клітини Позитивно впливає на клітини
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність буряка

Яскравий буряк є одним із найпопулярніших видів коренеплодів і має цінні харчові характеристики. Він може мати круглу або подовжену форму і зовні вкритий щільною, гладкою шкіркою чорного або бордового кольору. М'якоть буряка дуже тверда і щільна. Її колір може варіюватися від червоного до темно-бордового, а на зрізі помітні світлі вузькі смуги. Перед вживанням буряка його піддають термічній обробці. Приготований коренеплід має насичений солодкий смак і виділяє легкий приємний аромат.

Калорійність сирого буряка становить 43 ккал на 100 г продукту. У цій порції коренеплоду міститься 1,5 г білка, майже 9 г вуглеводів і всього 0,1 г жирів. Незважаючи на невисоку енергетичну цінність, буряк є цінним джерелом вітамінів А, В1, В2, В5, В6, В9, С, РР і клітковини. У складі продукту також присутні калій, мідь, кальцій, залізо, магній, марганець, цинк та інші мінеральні речовини. Солодкий смак буряка зумовлений тим, що в його м'якоті міститься багато натуральних цукрів.


Користь і шкода буряка

Невисока калорійність буряка є не єдиною корисною властивістю цього коренеплоду. Багатий хімічний склад продукту дає змогу використовувати його як ефективний засіб для зміцнення імунітету і профілактики застудних захворювань. Регулярне вживання буряка позитивно впливає на серце і судини, покращує склад крові та підвищує гемоглобін, тому цей коренеплід корисно вводити в раціон у разі анемії. Сік буряка можна закапувати в носову порожнину під час нежитю, щоб зняти набряк і очистити дихальні шляхи. Плоди корисні для гіпертоніків, даючи змогу нормалізувати кров'яний тиск. Для профілактики хвороб серця рекомендується вживати буряк хоча б раз на тиждень.

Свіжий буряк, калорійність якого мінімальна, може також використовуватися для лікувальних компресів. Терту м'якоть коренеплоду використовують для усунення подразнень і висипу на шкірі. Буряк рекомендується додавати в меню людям з онкологічними захворюваннями. Речовини, що містяться в коренеплоді, допомагають відновити організм після хіміотерапії та перешкоджають розмноженню ракових клітин.

Незважаючи на низку корисних властивостей, буряк не рекомендується їсти за ниркової недостатності, цукрового діабету, каменів у нирках або жовчному міхурі. Продукт може викликати алергію, тому його потрібно з обережністю вводити в раціон дітей та алергіків.


Використання буряка в схудненні

Калорійність буряка сирого практично така ж, як і у відвареного коренеплоду, тому буряк часто виступає інгредієнтом меню для схуднення. Він сприяє ефективному спалюванню жирових відкладень, активізуючи обмінні процеси в організмі і стимулюючи травлення. Крім цього, буряк є джерелом цінних елементів, які складно отримати з обмеженого дієтичного раціону. Коренеплід можна використовувати для монодієт і розвантажувальних днів. Буряк має м'який проносний ефект і сприяє очищенню організму від шкідливих речовин і токсинів.

Застосування буряка в кулінарії

Калорійність буряка практично не змінюється, якщо його відварити або запекти в духовці. Щільна м'якоть коренеплоду вариться довго, але можна прискорити цей процес, якщо проткнути її ножем у кількох місцях. Крім цього, буряк можна смажити, тушкувати, маринувати в спеціях. Після кулінарної обробки коренеплоди зберігають більшу частину корисних хімічних сполук.

Буряк може виступати інгредієнтом для різних салатів і закусок. Відварений коренеплід можна натерти на дрібній терці, додавши до нього часник, волоські горіхи та майонез. Буряк є одним з основних інгредієнтів для приготування червоного борщу. При цьому свіжий плід натирають на тертці й обсмажують на соняшниковій олії разом із цибулею, морквою і томатним соусом. Тонкі скибочки свіжого буряка можуть слугувати прикрасою для м'ясних і овочевих страв.

Калорійність сирого буряка невелика, але під час поєднання продукту з іншими інгредієнтами та спеціями важливо враховувати їхню енергетичну цінність. Це допоможе правильно розрахувати калорійність готової страви.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Доброго дня, хочу вам щиро подякувати за ці сторінки вони просто чудові, не потрібно шукати жодної додатковаї інформації все є тут і є щось що змушує мане цього раціону притримуватись. Дякую
Дуже подобається, завдяки цій програмі мені вдається знижувати свою вагу а також контролювати кількість поживних речовин.
Цей блог мені як людині яка професійно займається спортом вельми допомагає та все рахує буквально за мене. Позаду вже 5 кг. зайвої ваги і тепер в мене такі бажані м\'язи. Чудово!!!
keyboard_arrow_left
Доброго дня, хочу вам щиро подякувати за ці сторінки вони просто чудові, не потрібно шукати жодної додатковаї інформації все є тут і є щось що змушує мане цього раціону притримуватись. Дякую
Дуже подобається, завдяки цій програмі мені вдається знижувати свою вагу а також контролювати кількість поживних речовин.
Цей блог мені як людині яка професійно займається спортом вельми допомагає та все рахує буквально за мене. Позаду вже 5 кг. зайвої ваги і тепер в мене такі бажані м\'язи. Чудово!!!
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка