Вівсяне печиво - калорійність
Вівсяне печиво – це солодке печиво, в складі якого присутнє вівсяне борошно. Енергетична цінність вівсяного печива висока, і в основному складається з вуглеводів та жирів.
В магазинному печиві жири у складі – це маргарин, олії гідрогенізовані та рафіновані, тобто, жири без будь-якої користі.
В цьому виді солодощів є невелика кількість клітковини і вітаміни групи В з борошна. Проте, користь від цих компонентів перекривається високим вмістом цукру і шкідливими жирами.
Скільки калорій у вівсяному печиві?
В середньому, у 100 г вівсяного печива міститься 415 ккал, але в залежності від виробника ця цифра може коливатись (390-450 ккал). У одній штуці (15-25 г) міститься 62-103 ккал.
➤ Цікавий факт: у вівсяному печиві магазинного виробництва міститься всього лиш 10-20% вівсяного борошна. Решта – це борошно пшеничне вищого сорту або, в кращому варіанті, пшеничне першого сорту.
Чи можна їсти вівсяне печиво під час схуднення?
Такий вид солодощів – джерело швидких вуглеводів і шкідливих жирів. Тому, якщо їсти, то не більше 1-2 штук на день. І обов’язково враховувати в свою норму калорій (адже калорійність вівсяного печива висока).
Але домашнє печиво з більшим вмістом вівсяного борошна і меншою кількістю цукру можна їсти.
Шкода вівсяного печива
У 100 г вівсяного печива близько 30 г цукру. Тобто, одна штука містить 1-1.5 чайні ложки цукру. Він негативно впливає на роботу кишечника, підшлункову залозу, підвищує вагу і погіршує стан шкіри.
♨ Оригінальні рецепти вівсяного печива (домашнього):
• із сушеною вишнею, журавлиною та цедрою апельсина;
• з подрібненими фініками, замість цукру;
• з кокосовою олією та стружкою у складі.