перець червоний солодкий - калорійність
Червоний болгарський перець – один з лідерів по вмісту вітаміну С. Він містить більше вітаміну С, ніж апельсини, лимони та ягоди. Щоб отримати денну норму цього вітаміну, достатньо додати у салат 70 г солодкого перцю.
Перець червоного кольору містить вітамін А і бета-каротин, які потрібні для красивої шкіри, гостроти зору, імунітету та репродуктивної функції.
Окремий приємний бонус – енергетична цінність болгарського перцю дуже низька, а вміст клітковини високий. Відповідно, овоч чудово насичує при мінімумі калорій.
➤ Цікавий факт: у солодкому болгарському перці, насправді, не так багато цукру, всього лише 4.2 г на 100 г. І це виключно корисні для організму цукри, адже він абсолютно не містить сахарози (яка і сприяє набору ваги).
Скільки калорій у болгарському перці?
Солодкий перець містить 27 ккал на 100 г. Середній овоч без хвостика і насіння важить 175 г, отже, містить всього 47 ккал.
Чи можна їсти болгарський перець під час схуднення?
І навіть потрібно. Крім того, що калорійність болгарського перцю низька, овоч ще й добре впливає на обмін жирів, завдяки високому вмісту вітаміну В6.
Шкода болгарського перцю
Його не можна вживати під час загострення хвороб ШКТ і на лікувальних дієтах.
Бажано вживати перець у свіжому або запеченому вигляді, і додавати жири. Це потрібно для збереження і кращого засвоєння вітамінів.
♨ Оригінальні рецепти з болгарським перцем:
• рис з солодким перцем, ананасом, кальмарами та кунжутом;
• запечені половинки перцю, фаршировані булгуром, курячим фаршем і сиром;
• запечені перці з начинкою з гречки, обсмаженого тофу й оливок.