Моцарелла - калорійність
Моцарелла – це італійський м’який сир. Зазвичай, він є у формі великої кульки або малих кульок (як помідори черрі) і зберігається у сироватковому розчині. Є і напівтверді види цього сиру, які можна натирати. Моцарелла калорійність має помірну, адже він відноситься до сирів середньої жирності.
Що стосується корисних властивостей, то в першу чергу моцареллу цінують за високий вміст кальцію. Шматочок у 30 г забезпечить чверть денної потреби у цьому мінералі. Також в ньому немало вітамінів В12, А, В2, цинку та селену. В моцареллі містяться корисні вітаміни для шкіри і очей, зокрема у великій кількості вітаміни А і Е, які добре засвоюються завдяки жирам.
Сир моцарелла: калорійність
Цей показник залежить від виробника і жирності моцарели. Зазвичай, більшість варіантів сиру має жирність 22 г на 100 г і калорійність близько 281 ккал (від 18 до 24 г жирів і від 240 до 290 ккал). Є також менш жирні варіанти моцарелли (light) із жирністю 14-16 г на 100 г і калорійністю близько 160 ккал.
➤ Цікавий факт: моцарелла входить в трійку найпопулярніших сирів у світі.
Чи можна їсти моцареллу під час схуднення?
Такий сир чудово підійде під час схуднення: він містить багато білку і помірну кількість жирів, майже не містить солі. Моцарелла довго підтримує відчуття ситості. Денну норму все ж краще обмежувати до 50 г, адже в сирі є насичені жири (частково шкідливі).
Моцарелла: шкода
Моцарелла майже не має шкідливих властивостей. Її можна вживати під час більшості лікувальних дієт, а за рахунок низького вмісту солі можна вживати тим, хто схильний до гіпертонії. Помірна калорійність моцарелли дозволяє вживати її в раціоні для зниження ваги. Єдине, що моцарелла містить лактозу. Тож тим, у кого лактозна непереносимість, краще максимально обмежувати цей сир в раціоні.
♨ Оригінальні рецепти з моцарелою
• велика кулька моцарелли, фарширована в’яленими томатами, руколою, слабосолоним лососем, соєвим соусом і оливковою олією;
• салат з грильованими баклажанами, помідорами, часником і м’ятою;
• у салаті з персиком, куркою, шпинатом, гірчицею та оливковою олією.