Млинці на кефірі - калорійність
Хімічний склад і калорійність млинців на кефірі
Тонкі золотисті млинці є одними з найпопулярніших ласощів, які подають до сніданку. Основними інгредієнтами незмінно виступають курячі яйця, борошно і цукор, а в ролі рідкої складової часто використовується кефір. Готові млинці на кефірі мають приємний солодкий смак і ніжну, повітряну текстуру.
Скільки калорій у млинцях на кефірі? Харчова цінність готових ласощів визначається калорійністю продуктів і їхньою пропорцією, а також жирністю кефіру, який використовувався в конкретному випадку. У середньому, в 100 г таких млинців міститься від 180 до 195 ккал, близько 5 г білків, 7 г жирів і близько 25 г вуглеводів.
У хімічному складі страви багато вітамінів В, Е і РР. Млинці на кефірі є цінним джерелом клітковини, натуральних антиоксидантів і мінералів - магнію, калію, фосфору, заліза, натрію та інших елементів.
Користь і шкода млинців на кефірі
Незважаючи на високу калорійність млинців на кефірі, вони мають масу корисних для людини властивостей. Регулярне вживання млинців стимулює обмін речовин і зміцнює імунітет. Млинці на кефірі корисно їсти з метою профілактики анемії та хвороб ендокринної системи, оскільки вони добре підтримують роботу щитовидної залози.
Додаючи до свого раціону млинці на кефірі, можна очистити організм від токсинів і знизити рівень холестерину в крові. У страві містяться елементи, які покращують зовнішній вигляд шкіри, сприяють регенерації пошкоджених тканин, зміцнюють кістки та зуби. А високий відсоток калію в складі продукту робить млинці на кефірі корисними для серця. Якщо для приготування млинців на кефірі було використано цільнозернове або житнє борошно, то готова страва стане джерелом складних вуглеводів. Такі млинці не підвищують рівень глюкози в крові, тому можуть входити навіть у раціон людей, які страждають від цукрового діабету (за відсутності цукру в складі тіста).
Знаючи, скільки калорій в одному млинці на кефірі, можна іноді побалувати себе такими ласощами. Страва здатна швидко викликати відчуття насичення і відновити запас енергії в організмі. Але у великих кількостях млинці на кефірі можуть завдати істотної шкоди фігурі, тому їх не рекомендується їсти за наявності зайвої ваги. Страву не варто вводити в раціон людям із хворобами шлунка та печінки, а також у разі алергії на глютен.
Рекомендації з приготування млинців на кефірі
Існує безліч рецептів, як приготувати млинці на кефірі, калорійність яких залежатиме від використовуваних інгредієнтів. Можна використовувати кефір різної жирності. Тісто має вийти помірно густим, щоб його можна було наливати на сковороду тонким шаром.
Для приготування млинців на кефірі сирі курячі яйця з'єднують із цукром і сіллю, а потім ретельно збивають отриману суміш до утворення піни. В окрему миску просівають борошно, додають до нього трохи соди або розпушувача, а потім поступово вводять у яєчну суміш. Кефір також додають поступово, перемішуючи тісто до однорідної консистенції. Після цього в тісто додають рослинну олію. Млинці печуть на розігрітій пательні, обсмажуючи їх із двох боків до золотистого кольору.
Додаючи до свого раціону млинці на кефірі, калорії потрібно рахувати у всіх складових інгредієнтах страви. Нерідко такі ласощі подають зі сметаною, медом або варенням, але при цьому енергетична цінність млинців збільшується.