Їжа
keyboard_arrow_right
Горіх бразильський
Фото - Горіх бразильський

Горіх бразильський - калорійність

без термічної обробки
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
Горіх бразильський
Фото - Горіх бразильський
Горіх бразильський
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}690 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}2,888 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}14.29 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}4 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 2.4 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}67.25 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 16.34 г
Трансжирні кислоти
{{data.foodstuff.transFattyAcid}} 0 г
Мононенасичені
{{data.foodstuff.monoSaturated}} 22.44 г
Поліненасичені
{{data.foodstuff.polySaturated}} 24.59 г
Холестерин
-
Волокна
{{data.foodstuff.fiber}} 5.85 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
-
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 160 мг
Натрій
-
Вода
{{data.foodstuff.water}} 4.18 г
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 714.5 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень щоденної активності
Відповідно до виконаних активностей Сидячий спосіб життя Легкі навантаження Середні навантаження Великі навантаження Екстремальні навантаження
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Горіхи без додатків
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В7 Вітамін В7 (біотин, вітамін Н, коензим Р)
Вітамін С Вітамін С
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Містить мінерали
Фосфор Фосфор
Кобальт Кобальт
Залізо Залізо
Цинк Цинк
Натрій Натрій
Хром Хром
Йод Йод
Магній Магній
Мідь Мідь
Селен Селен
Калій Калій
Кальцій Кальцій
Марганець Марганець
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність бразильського горіха

Батьківщиною бразильського горіха є Південна Америка, але цей продукт набув великої популярності в усьому світі завдяки своєму пікантному смаку і цінним харчовим характеристикам. Їстівні ядра з точки зору ботаніки є насінням дерева Бертолетія. Воно міститься в невеликій круглій коробочці з щільною деревовидною оболонкою, яка може досягати в діаметрі 15 см. Бразильські горіхи розташовані всередині коробочки щільно один до одного, як часточки цитрусових. Зерна мають трикутну форму у вигляді півмісяця, віддалено нагадуючи квасолю. В одній коробочці може міститися від 8 до 24 горіхів.

Калорійність бразильського горіха становить близько 656 ккал на 100 г. У зазначеній порції продукту міститься понад 66 г жирів, близько 14 г білків і майже 5 г вуглеводів. Бразильський горіх має характерний земляний смак, який нагадує смак кедрового горіха. Зовні зерна вкриті тонкою світло-коричневою плівкою, під якою знаходиться масляниста тверда м'якоть. Вона забарвлена в бежевий колір.

Бразильський горіх, калорії якого здатні швидко дати організму необхідну енергію, має багатий хімічний склад. Продукт містить жирні кислоти Омега-3, а також велику кількість цинку, марганцю, міді та клітковини. У бразильському горісі присутні селен і магній, мононенасичені жири і фосфор, а також амінокислоти - аргінін і бетаїн. Продукт є цінним джерелом вітамінів і високоякісного білка натурального походження.


Користь і шкода бразильського горіха

Бразильський горіх харчова цінність якого досить висока, має низку корисних для людини властивостей. Це пояснюється багатим вітамінно-мінеральним складом продукту. Горіхи корисно вводити у свій раціон для поліпшення роботи кишківника, а клітковина у складі продукту сприяє виведенню токсинів і шлаків. У складі бразильського горіха присутні речовини, що сповільнюють ріст ракових клітин. Продукт корисно їсти бодібілдерам, оскільки він допомагає швидко поповнити запас енергії після тренування і сприяє нарощуванню м'язової маси. Під час схуднення пара бразильських горіхів може швидко втамувати голод, викликаючи тривале відчуття насичення.

Знаючи кількість калорій у бразильському горісі, потрібно дотримуватися норми і вживати продукт у помірній кількості. Допустима денна норма продукту становить 40-50 г - це приблизно пару горіхів. За наявності надмірної ваги ця кількість зменшується до 30 г на день.

Бразильські горіхи можуть викликати алергію, тому людям із підвищеною чутливістю до алергенів слід з обережністю вводити цей продукт у свій раціон. Зовнішня плівка, що покриває їстівні ядра, містить невелику кількість радію і барію, які у великих дозах шкідливі для організму. Крім цього, у складі зовнішньої оболонки присутні афлатоксини - специфічні речовини, які при накопиченні в організмі здатні спровокувати рак печінки.


Використання бразильського горіха в кулінарії

Бразильські горіхи, калорійність яких досить висока, можуть бути самостійним поживним перекусом. Вони добре поєднуються з іншими видами горіхів, часто виступають інгредієнтом вітамінних сумішей із сухофруктів і меду. Бразильський горіх подають до сирних страв і готують із нього самостійну закуску, додаючи до зерен сіль.

Зерна бразильського горіха надають пікантного смаку салатам і закускам зі свіжих овочів. Продукт чудово поєднується зі свіжими фруктами, полуницею та іншими ягодами. Маючи привабливу форму, бразильські горіхи часто виконують роль декору в кондитерському мистецтві, виступаючи прикрасою для тортів, десертів і тістечок.

Бразильські горіхи також використовуються для приготування м'ясних страв і гарячих закусок, відмінно комбінуються за смаком з м'ясом дичини. Продукт є ключовим інгредієнтом для приготування соусу песто.

Використовуючи продукт у кулінарії, важливо не забувати, скільки калорій у бразильському горісі, а також враховувати харчову цінність інших інгредієнтів, які входять до складу страви.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Здрастуйте, дякую за цей додаток позаду 4кг. за місяць і вагу продовжою втрачати вірю що це саме ці зайві кілограми які я набрала в період вагітності. Тому: честь, хвала, респект ВАМ...
Чудовий сайт! Нарешті знаю скільки чого з\'їдаю! Супер
А мені тепер відомо скільки щоденно калорій споживаю, а також кількість білків, жирів, та вуглеводів все завдяки раціону. Раніше пила всього 0,5л. на добу та їла ледь не самі жири та вуглеводи, та завдяки вам переосвідомила свій раціон, і результат мене втішає.
keyboard_arrow_left
Здрастуйте, дякую за цей додаток позаду 4кг. за місяць і вагу продовжою втрачати вірю що це саме ці зайві кілограми які я набрала в період вагітності. Тому: честь, хвала, респект ВАМ...
Чудовий сайт! Нарешті знаю скільки чого з\'їдаю! Супер
А мені тепер відомо скільки щоденно калорій споживаю, а також кількість білків, жирів, та вуглеводів все завдяки раціону. Раніше пила всього 0,5л. на добу та їла ледь не самі жири та вуглеводи, та завдяки вам переосвідомила свій раціон, і результат мене втішає.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка