Їжа
keyboard_arrow_right
Овочі
keyboard_arrow_right
Овочі свіжі
keyboard_arrow_right
Буряк варений столовий
Фото - Буряк варений столовий

Буряк варений столовий - калорійність

приготовлена
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
Овочі
keyboard_arrow_right
Овочі свіжі
keyboard_arrow_right
Буряк варений столовий
Фото - Буряк варений столовий
Буряк варений столовий
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}33.3 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}139 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}1.2 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}5.8 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 4.7 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}0.17 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 0 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
{{data.foodstuff.fiber}} 2 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
{{data.foodstuff.salt}} 0.2 г
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 0.02 мг
Натрій
-
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 60 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень щоденної активності
Відповідно до виконаних активностей Сидячий спосіб життя Легкі навантаження Середні навантаження Великі навантаження Екстремальні навантаження
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Овочі свіжі
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Вітамін А Вітамін А
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін В4 Вітамін В4 (холін)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін В Вітамін В
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін С Вітамін С
Містить мінерали
Цинк Цинк
Калій Калій
Фосфор Фосфор
Залізо Залізо
Натрій Натрій
Йод Йод
Кальцій Кальцій
Магній Магній
Селен Селен
Позитивний вплив на здоров'я
Мозок Підсилює мозкову активність
Нервова система Зміцнює нервову систему
Волосся Покращує стан волосся
Печінка Покращує роботу печінки
Нігті Покращує стан нігтів
Метаболізм Сприяє метаболізму (обміну речовин)
Кров Робить позитивний вплив на кров
Судини Робить позитивний вплив на здоров'я кровоносних судин
Шкіра Благотворно впливає на здоров'я шкіри
Клітини Позитивно впливає на клітини
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність вареного буряка

Буряк набув високої популярності в повсякденному раціоні багатьох людей завдяки невибагливості до умов вирощування і цінним харчовим характеристикам. Плоди можуть мати круглу або злегка витягнуту форму і зовні вкриті щільною гладкою шкіркою чорного кольору. М'якоть овоча може бути темно-червоною або бордовою, а на її зрізі помітні світлі смуги. Буряк найчастіше вживають у відвареному вигляді. Такий продукт має цінний хімічний склад і порівняно невелику енергетичну цінність.

Калорійність вареного буряка становить 49 ккал на 100 г. У цій порції продукту міститься майже 2 г білків і близько 11 г вуглеводів. Відварений буряк зовсім не містить жирів, але в складі продукту багато вітамінів А, В1, В5, В6, С, Е, Н і РР. У м'якоті вареного овоча також присутній холін і фолієва кислота. Крім цього, буряк містить цінні органічні кислоти, а також особливу речовину бетаїн, яка необхідна для ефективного ліпідного обміну.

Незважаючи на невисоку калорійність відвареного буряка, він виступає цінним джерелом мінералів. Продукт містить кальцій, магній, цинк, залізо, марганець, селен, фосфор, йод та інші елементи. У буряках багато бета-каротину і клітковини.


Користь і шкода відвареного буряка

Багатий хімічний склад робить буряк корисним для людини продуктом. Вживаючи такий продукт регулярно, можна поліпшити травлення й очистити організм від солей важких металів. Варений буряк, калорійність якого невисока, часто використовується як м'який проносний засіб у разі закрепів, що виникають під час суворих дієт.

У м'якоті овоча містяться речовини, які благотворно впливають на хімічний склад крові, підвищують гемоглобін. Варений буряк корисно їсти для зниження артеріального тиску та зменшення рівня шкідливого холестерину в організмі. Овоч допомагає посилити статевий потяг і корисний для жінок з рясними менструаціями, допомагаючи заповнити втрати крові. Регулярне вживання продукту знижує ризик утворення тромбів у кровоносних судинах і зменшує кількість холестеринових бляшок.

Незважаючи на невисоку калорійність вареного буряка, їсти його потрібно в помірних кількостях. Продукт містить високий відсоток натуральних цукрів, тому не рекомендований для діабетиків. З обережністю потрібно вводити буряк у раціон за наявності проблем із кишечником і підвищеної схильності до розладів шлунка. Людям із сечокам'яною хворобою їсти відварений овоч також не рекомендується.


Варений буряк у кулінарії

Свіжий овоч перед термічною обробкою промивають під проточною водою. Щоб зберегти соковитість м'якоті, буряк відварюють у шкірці, не видаляючи корінь плода. Овоч поміщають у глибокий посуд, заливають холодною водою і ставлять на вогонь. Після закипання води буряк варять від 45 хвилин до 1 години доти, доки він не стане м'яким. Свіжі плоди також можна запікати. Для цього їх ретельно загортають у фольгу і готують у духовці за температури близько 180°С протягом 45 хвилин.

Буряк відварний, калорійність якого мінімальна, може бути самостійною стравою. Його натирають на тертці, заправляють сіллю, перцем і оливковою олією, отримуючи простий і смачний салат. Буряк добре поєднується з чорносливом і сиром фета, тому часто використовується для приготування холодних закусок. Варений буряк додають у вінегрет та інші овочеві салати. Продукт слугує головним інгредієнтом для бурячника або пікантної бурякової ікри, яку їдять із чорним хлібом або використовують як начинку для тарталеток.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Це гарна ідея показати людині скільки вона з\'їла та скільки ще може з\'їсти, навіть жити простіше дотримуючись здорового харчування. Велика вам подяка
Цей сайт порадила подруга, а це справді хороша ідея створити раціон з переліком вже готових продуктів а також активністю. Система сама підраховує скільки калорій я спожила та скільки мені потрібно спалити, приємно що хтось робить твою роботу за тебе. Дякую
Задумав собі хтось створити щось такого плану, мабуть ця людина й справді дуже шанувала своє здоров\'я. Я з вами вже втратив 15 кг. і тепер tablycjakalorijnosti.com.ua стала невід\'ємною частиною мого раціону.
keyboard_arrow_left
Це гарна ідея показати людині скільки вона з\'їла та скільки ще може з\'їсти, навіть жити простіше дотримуючись здорового харчування. Велика вам подяка
Цей сайт порадила подруга, а це справді хороша ідея створити раціон з переліком вже готових продуктів а також активністю. Система сама підраховує скільки калорій я спожила та скільки мені потрібно спалити, приємно що хтось робить твою роботу за тебе. Дякую
Задумав собі хтось створити щось такого плану, мабуть ця людина й справді дуже шанувала своє здоров\'я. Я з вами вже втратив 15 кг. і тепер tablycjakalorijnosti.com.ua стала невід\'ємною частиною мого раціону.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2024 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка