Цвітна капуста варена - калорійність
Цей популярний овоч багатий клітковиною та водою, містить вітамін С, вітаміни групи В, вітамін К і провітамін А. Там також деякі мінерали, такі як калій, кальцій, магній та ін.
Капуста має важливе значення для росту і відновлення клітин. Підтримує кровотворення, зміцнює імунну систему, пригнічує запальні реакції в організмі, підтримує здорову функцію суглобів, знижує кров'яний тиск, допомагає запобігти захворюванням товстої кишки або знімає проблеми нирок і сечовивідних шляхів.
При виборі будьте обережні, щоб не купити зіпсутий чи гнилий овоч, свіжий продукт має зелене листя та білу поверхню. Щоб зберегти максимум поживних речовин найкраще готувати капусту на пару або мінімальний час варіння (7 хвилин). Також вона чудово смакує сирою у салатах, особливо якщо попередньо замаринувати, додавши моркву, лимонний сік, солодкий перець, олію та спеції.