Кокосова стружка - калорійність
Кокосова стружка – це продукт, отриманий методом висушування свіжої подрібненої кокосової м'якоті. Вона може бути просто сушена, сушена і підсмажена або навіть підсолоджена.
Кокосова стружка: користь
В стружці є корисні рослинні жири, вітаміни В5 і В6, Е, магній, залізо, калій. Сушена кокосова м’якоть (як і свіжа) корисна для серцево-судинної і нервової систем, шкіри і волосся, травлення й обміну речовин.
Кокосова стружка: калорійність
В натуральній стружці зазвичай 592 ккал. Але її енергетична цінність залежить від низки факторів, наприклад, чи використаний у складі цукор або інший підсолоджувач. Також грає роль інтенсивність сушки (домашня стружка зазвичай має нижчу калорійність, бо в ній більше рідини).
Чи можна їсти кокосову стружку під час схуднення?
Авжеж, адже це дуже корисний продукт. Проте, калорійність кокосової стружки висока, і в основному за рахунок жирів. Тож обов'язково варто вписувати цей продукт в свою денну калорійність і слідкувати за кількістю жирів. На день бажано обмежитись 30-40 г кокосової стружки.
Кокосова стружка: шкода
Її не варто вживати при загостренні роботи органів шлунково-кишкового тракту. Також деякі виробники вимочують стружку у фруктозно-глюкозному сиропі перед сушінням. Такої варіації продукту краще уникати, адже стружка з цукром менш корисна.
♨ Оригінальні рецепти з кокосовою стружкою
• натуральний мед зі стружкою, сухим молоком, крихтами мигдалю і ваніліном (медово-кокосовий десерт);
• корисні цукерки з подрібненої кокосової стружки, сушених сушених ананасів і мигдалю;
• кульки з кисломолочного сиру з кокосовим цукром і стружкою (всередині начинка – горіх або ягоди, наприклад, полуниці).