Сирники смажені - калорійність
Страва з сиру, яка смажене на антипригарній сковорідці або на невеликій кількості олії. У складі сир (~9% жирності), яйце, борошно або манка, цукор (близько 10 г на 100 г сирників).
В сирниках є багато корисних елементів, зокрема: кальцій, фосфор, вітаміни А, В12, В2, В4, В9, РР, Е, Н.
Щоб сирники були максимально корисними, можна зробити таке: цукор замінити на підсолоджувач (еритритол, стевія), додати сухофрукти як підсолодження і джерело клітковини (родзинки, курага, фініки), замінити біле пшеничне борошно на цільнозернове або 1-го чи 2-го сорту. Також краще смажити їх без олії на антипригарній сковорідці або з невеликої кількістю олії. Можна також злегка підсмажити сирники (по 1 хвилині з кожної сторони) і довести до готовності 10-15 хв у духовці.