Форель слабосолона - калорійність

Хімічний склад і калорійність слабосоленої форелі
Природним середовищем існування для форелі є гірські річки та озера. Ця риба також може зустрічатися в солоних водоймах, але найкращими умовами для її нересту є холодні водні потоки зі швидкою течією. Середовище проживання впливає на зовнішній вигляд і смакові характеристики форелі. Розмір риби залежить від умов її проживання і досягає 70 см. Форель може мати сріблясте, оливково-зелене або жовто-зелене забарвлення. На поверхні тушки часто присутні невеликі чорні плями. Дорослі особини вирізняються райдужною смугою, яка проходить уздовж тіла. А одним із популярних способів кулінарної обробки такої риби є засолювання.
Форель слабосолона калорійність 100 г якої становить від 186 до 200 ккал, є цінним харчовим продуктом. Вона має приємний смак і легкий рибний аромат. У зазначеній порції риби міститься до 21 г білків і 10 г жирів. У складі слабосоленої форелі немає вуглеводів. Залежно від умов проживання та особливостей харчового раціону риби її м'якоть має червонуватий або темно-помаранчевий відтінок. Слабосолена форель має ніжну структуру, має виражений рибний смак і жирну консистенцію.
Смачна і поживна форель слабосолона, калорії в якій залежать від рецепта приготування риби, є цінним джерелом хімічних сполук. У її складі присутні вітаміни A, B12 і вітамін D. Форель належить до категорії жирних риб, а її м'якоть містить велику кількість кислот Омега-3, жирних поліненасичених кислот. У рибі багато мінеральних сполук - фосфору, йоду, заліза і селену. Продукт виступає джерелом амінокислот. Форель не може жити в брудних водах, тому її м'якоть не містить токсинів і шкідливих сполук.
Корисні властивості та шкода слабосоленої форелі
Форель малосольна, калорійність якої досить висока, має безліч корисних для людини властивостей. Виступаючи багатим джерелом вітамінів і мінеральних сполук, така риба позитивно впливає на загальний стан організму і самопочуття. Слабосолена форель не проходить термічну обробку, тому практично повністю зберігає багатий хімічний склад. Продукт корисно їсти для профілактики атеросклерозу. Регулярне вживання форелі корисне для нервової системи, покращує роботу головного мозку, зміцнює пам'ять і стимулює розумову діяльність.
Чимала калорійність слабосоленої форелі робить її чудовим перекусом, який допомагає швидко вгамувати відчуття голоду і поповнити запаси енергії в організмі. Додаючи в повсякденний раціон таку рибу, можна знизити рівень шкідливого холестерину в крові. У складі солоної форелі присутні сполуки, які благотворно впливають на роботу серця і нормалізують кров'яний тиск. Риба має гіпоалергенні властивості, тому дозволена для вживання людям з підвищеною схильністю до алергії та діабетикам. Слабосолену форель корисно їсти для поліпшення стану шкіри, зміцнення волосся.
Незважаючи на велику кількість корисних властивостей, їсти таку рибу варто помірними порціями. Форель слабосолона, калорії якої можуть завдати шкоди фігурі, є небажаним продуктом для людей, схильних до повноти. Не рекомендується вводити рибу в раціон під час дієт і розвантажувальних днів. Маючи підвищений відсоток жирів у складі, слабосолена форель створює навантаження на систему травлення. Таку рибу варто виключити з меню за наявності хвороб шлунка, кишечника, печінки. Малосольна форель протипоказана за гіпертонії.
Використання слабосоленої форелі в кулінарії
Можна навіть самостійно приготувати вдома слабосолену форель, калорійність якої залежатиме від рецепта засолювання. Рибу можна брати свіжу або заморожену. Тушку натирають сіллю і залишають у холодильнику на 24 години. Дуже часто для засолювання використовується суміш солі та цукру - інгредієнти змішують у пропорції 2:1. Якщо готова риба вийшла занадто солоною, її можна помістити в холодну воду на кілька годин, щоб прибрати зайву сіль. Слабосолена форель готова до вживання і не потребує додаткової кулінарної обробки.
Форель малосольна, калорійність якої при самостійному приготуванні можна регулювати, часто виступає інгредієнтом холодних закусок і салатів. Скибочки риби додають у начинку для тарталеток, використовують для приготування канапе. Слабосолена форель є складовим компонентом суші та ролів. Риба добре поєднується з відвареним рисом, свіжими овочами, м'якими сирами, чорним хлібом.
Додаючи слабосолену форель до складу страви, важливо враховувати харчову цінність риби при розрахунку загальної калорійності готового продукту.


