Суп з фрикадельками - калорійність
Хімічний склад та калорійність супу з фрикадельками
Суп із фрикадельками є популярною стравою дитячого меню, але його також люблять і дорослі. Страва вирізняється привабливим зовнішнім виглядом і приємним легким смаком, а для її приготування використовується м'ясний фарш і різні овочі. У ролі додаткових інгредієнтів можна використовувати вермішель або рисову крупу. Суп із фрикадельками має рідку консистенцію та неповторний аромат.
Скільки калорій у супі з фрикадельками? Цей показник залежить від того, який вид м'яса використовувався для приготування фрикадельок, а також від виду термічної обробки овочів. Якщо готувати суп із курячої грудки, то 100 г міститиме близько 50 ккал, приблизно 3 г білка, 2 г жирів і 5 г вуглеводів. Страва з яловичини або свинини із засмажкою з цибулі та моркви матиме вищу харчову цінність.
Суп із фрикадельками містить цінні харчові волокна та органічні кислоти. У складі страви багато вітамінів групи В і мінеральних сполук - калію, кальцію, натрію, магнію, фосфору, заліза та інших речовин. Суп із фрикадельками також містить бета-каротин, аскорбінову кислоту.
Корисні властивості та шкода супу с фрикадельками
Суп із фрикадельок, калорійність якого є невеликою, можна їсти під час схуднення. Він відмінно засвоюється організмом і стимулює обмін речовин. Але під час дієти готувати суп потрібно з нежирною курячою грудкою і без вермішелі. Страва дуже корисна для м'язів і всіх тканин організму, оскільки містить високоякісний білок тваринного походження. Суп із фрикадельками рекомендується їсти в разі серйозних фізичних навантажень. Страву додають у раціон дітей з метою зміцнення кісток скелета під час активного росту. Регулярне вживання супу з фрикадельками позитивно впливає на роботу серця, допомагає нормалізувати хімічний склад крові.
Незважаючи на велику кількість корисних властивостей, зловживати стравою не варто. Під час схуднення важливо враховувати, скільки калорій у тарілці супу з фрикадельками. Це допоможе визначити оптимальний розмір разової порції їжі та підвищити ефективність схуднення. У великих кількостях суп із фрикадельками може спровокувати накопичення молочної кислоти в організмі, яка негативно впливає на роботу суглобів. Страву не можна їсти при індивідуальній непереносимості тваринного білка, подагрі.
Рекомендації з приготування супу з фрикадельками
Для приготування страви зазвичай використовується курячий фарш або яловичина. Саме від харчової цінності м'яса залежатиме скільки калорій міститиметься у фрикадельковому супі. Можна брати готовий фарш або зробити його самостійно, подрібнивши шматочки м'яса в м'ясорубці з додаванням солі та спецій. Найчастіше суп із фрикадельками готується з курячого філе.
Приготування супу починається з формування фрикадельок. Вони мають бути не дуже великими. У каструлю наливають воду та ставлять на середній вогонь. Після закипання води в ємність додають очищену від шкірки та нарізану брусочками картоплю. Окремо на сковорідці обсмажують дрібно нарізану цибулю і терту моркву з додаванням соняшникової олії. Отриману зажарку додають у каструлю з картоплею, за кілька хвилин акуратно опускають у ємність фрикадельки, додають вермішель. Суп заправляють спеціями та лавровим листом і варять до готовності всіх інгредієнтів близько 5 хвилин.
Суп із фрикадельками, калорійність якого є невеликою, потребує мінімум часу на приготування. Страву подають зі свіжим хлібом, сухариками або рубленою зеленню.