Морква по-корейськи - калорійність
Морква по-корейськи – це пошинкована морква у спеціальному маринаді та спеціях, заправлена олією.
У цій страві, зазвичай, міститься цукор і рослинна рафінована олія, тому калорійність моркви по-корейськи хоч і помірна, проте корисних калорій у такому салаті майже немає.
Морква по-корейськи містить багато клітковини та вітаміну А. Буквально 100 г пряного салату задовольнить денну потребу в харчових волокнах на 25%, а у вітаміні А – на 200%.
➤ Цікавий факт: насправді, морква по-корейськи – зовсім не корейська страва. В оригіналі зі спеціями маринується пекінська капуста, а не морква.
Скільки калорій у моркві по-корейськи?
В середньому, салат містить 113 ккал на 100 г. Але це дуже залежить від складу. Якщо олії і цукру більше, то морква по-корейськи може досягати навіть 200 ккал.
Чи можна їсти моркву по-корейськи під час схуднення?
Бажано обмежувати таку страву, якщо це магазинний салат. Бо він містить, зазвичай, багато цукру і рафіновані (некорисні!) жири.
Тому краще купувати салат без олії і додавати окремо корисну, або ж робити домашній. Такий варіант цілком підходить тим, хто худне. До того ж, енергетична цінність моркви по-корейськи в такому випадку буде нижче.
Шкода моркви по-корейськи
У магазинному салаті некорисні жири і цукор, який сприяє зайвій вазі. Також не можна корейську моркву при будь-яких загостреннях хвороб ШКТ, діабеті або хронічних хворобах (наприклад, при виразці).
♨ Оригінальні рецепти з морквою по-корейськи:
• у салаті з яйцями, запеченою куркою, консервованою квасолею й оливковою олією;
• у салаті з вареними кальмарами, цибулею та соєвим соусом;
• у салаті з яловичою печінкою та апельсином.