Їжа
keyboard_arrow_right
Супи
keyboard_arrow_right
Грибний суп

Грибний суп - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
50.2 ккал
Також 210 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
1 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
5 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
1 г
fiber_manual_record
Жири
3 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
1 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
0.6 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
0.75 г
Кальцій
-
Натрій
0.3 г
Вода
-
PHE
50 мг
27%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
11 %
fiber_manual_record Вуглеводи
56 %
fiber_manual_record Цукор
11 %
fiber_manual_record Жири
33 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
11 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад та калорійність грибного супу

Поживний і смачний грибний суп має характерний насичений аромат, тому користується великою популярністю серед людей, які люблять перші страви. Для його приготування можна використовувати будь-які їстівні гриби у свіжому або сушеному вигляді, але найчастіше грибний суп готується з печериць. Страва може мати рідку консистенцію або перебиватися в блендері до стану пюре. Ключовими інгредієнтами грибного супу є гриби, овочевий бульйон, цибуля, морква та картопля.

Скільки калорій у грибному супі? У 100 г страви міститься не більше 50 ккал, приблизно 2 г білків, 2,5 г жирів і майже 6 г вуглеводів. Найменша калорійність у страви зі свіжих печериць. Суп із сушених лісових грибів матиме вищу енергетичну цінність. Крім цього, у складі грибного супу присутні цінні амінокислоти та багато вітамінів групи В. Страва також виступає джерелом мінеральних сполук - фосфору, марганцю, калію, цинку, міді та інших речовин.


Корисні властивості та шкода грибного супу

Цінний хімічний склад і невисока калорійність грибного супу роблять його корисним для організму людини. Страва швидко викликає відчуття насичення, тому добре підходить для дієтичного раціону. Регулярне вживання грибного супу зміцнює пам'ять і стимулює роботу головного мозку. Страву корисно вводити в раціон для профілактики атеросклерозу, а також з метою зміцнення стінок кровоносних судин. У складі присутні речовини, що позитивно впливають на стан шкіри та волосся. Грибний суп зміцнює імунітет, допомагаючи організму боротися з вірусами та інфекціями.

Знаючи, скільки калорій у грибному супі, можна не хвилюватися за фігуру під час його вживання. Але для приготування страви важливо вибирати їстівні гриби. При цьому важливо, щоб вони були вирощені в екологічно чистому середовищі, оскільки гриби здатні накопичувати токсини, які спричиняють серйозні отруєння. Не варто їсти грибний суп у великих кількостях - це може спричинити проблеми з органами травлення. Страву також не рекомендується вводити в раціон дітей молодше 14 років.


Рекомендації з приготування грибного супу

Самостійно приготувати простий грибний суп, калорії якого точно не завдадуть шкоди фігурі, може навіть кухар-початківець. Для цього потрібно промити й почистити гриби, а потім нарізати їх невеликими шматочками. У разі використання сушених грибів їх потрібно попередньо замочити у воді. У каструлю з киплячою водою опускають скибочки очищеної картоплі, а потім додають нарізані гриби, сіль і спеції. Замість звичайної води можна використовувати м'ясний або овочевий бульйон, але в такому разі енергетична цінність готової страви буде вищою. Окремо на сковорідці роблять засмажку з цибулі та моркви з додаванням олії. Отриману суміш із моркви та цибулі додають у каструлю з супом і варять його до готовності всіх інгредієнтів.

Для приготування грибного супу-пюре дрібно нарізані свіжі гриби злегка обсмажують на сковороді з вершковим маслом і борошном. Після цього до них додають бульйон і тушкують отриману суміш на повільному вогні до готовності. Перед подачею грибний суп перебивають у блендері з додаванням вершків до однорідної консистенції.

При додаванні будь-яких додаткових інгредієнтів кількість калорій у грибному супі збільшується. Щоб розрахувати підсумкову харчову цінність страви, потрібно враховувати калорійність усіх її інгредієнтів.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Цей сайт порадила подруга, а це справді хороша ідея створити раціон з переліком вже готових продуктів а також активністю. Система сама підраховує скільки калорій я спожила та скільки мені потрібно спалити, приємно що хтось робить твою роботу за тебе. Дякую
Чудова програма я завдяки роботою над собою втратила 10кг. а ще база страв приємно дивує знаходжу страви про які навіть не чула. Вірю це допоможе і вам.
Раціон мені дуже допомагає, щодня сживаю 1/3 жирів а деколи і більше. Тепер коли мені це все відомо можу замислитись над тим що можна змінити. Не говорячи вже про інші корисні речовини.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка