Кукурудзяні палички - калорійність
Хімічний склад та калорійність кукурудзяних паличок
Хрумкі кукурудзяні палички знайомі багатьом людям з дитинства. Такі ласощі виготовляються з дрібної кукурудзяної крупи. Вихідну сировину піддають впливу високої температури, отримуючи в результаті піноподібну масу. Після охолодження вона добре тримає форму і набуває хрумкої структури. Традиційно кукурудзяні палички мають вигляд невеликих витягнутих циліндрів. Дуже часто їх посипають цукровою пудрою, яка надає продукту приємного солодкого смаку. Кукурудзяні палички також можуть бути солоними - в цьому випадку як посипання використовуються різні приправи та ароматизатори зі смаком сиру, бекону, грибів.
Скільки калорій у кукурудзяних паличках? У 100 г продукту міститься 467 ккал, майже 5 г білків, 13 г жирів та 83 г вуглеводів. При виготовленні кукурудзяних паличок крім кукурудзяної крупи використовуються сіль та рафінована рослинна олія. Якщо у складі продукту є додаткові добавки, підсилювачі смаку, консерванти або ароматизатори, то його харчова цінність може збільшуватися.
Палички кукурудзяні, калорійність яких досить велика, містять мінімум вітамінів та мінералів. У кукурудзяній крупі є багато цінних хімічних сполук, але майже всі вони руйнуються в процесі термічної обробки сировини. Солодкі кукурудзяні палички мають високий глікемічний індекс, оскільки містять високий відсоток глюкози.
Користь та шкода кукурудзяних паличок
Маючи досить високу калорійність кукурудзяні палички все ж таки володіють кількома корисними властивостями. Такі ласощі здатні миттєво вгамувати почуття голоду і зарядити організм енергією. У кукурудзяних паличках є крохмаль, який завдяки термічній обробці легше засвоюється організмом і викликає тривале відчуття ситості.
Щоб підвищити користь кукурудзяних паличок, у процесі виробництва до них часто додають вітамінні комплекси. Вживання такого продукту позитивно впливає імунітет, підвищує настрій. У день рекомендується їсти не більше 30 г кукурудзяних паличок. Продукт найкраще вживати у першій половині дня, щоб його калорії встигли вичерпатись до вечора.
Враховуючи калорії у кукурудзяних паличках, їх не можна назвати дієтичним продуктом. Людям із зайвою вагою, ожирінням та хворобами серцево-судинної системи не варто вводити кукурудзяні палички у свій раціон. Такі ласощі заборонені при цукровому діабеті та протипоказані людям з індивідуальною непереносимістю кукурудзяної крупи.
Застосування кукурудзяних паличок у кулінарії
Солодкі кукурудзяні палички, калорійність яких досить висока, є улюбленими ласощами дітей. Їх можна їсти з молоком, чаєм або йогуртом, використовувати як легкий перекус між основними прийомами їжі. Кукурудзяні палички слід зберігати в сухому місці далеко від сонячних променів. Згодом продукт може ставати менш хрустким. Але цю проблему можна вирішити, якщо розкласти палички на деку і злегка підсушити в духовці.
З кукурудзяних паличок можна готувати смачні та бюджетні ласощі. Якщо залити продукт вареним згущеним молоком, вийде аналог торта Мурашник. Кукурудзяні палички часто виступають інгредієнтом шоколадної ковбаски, в яку також додають какао, вершкове масло, подрібнені горіхи. Подрібнений продукт можна змішувати з густими вершками або https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/stravy/zhushchene-moloko' target='_new'>згущеним молоком, а потім сформувати з отриманої маси невеликі цукерки, посипаючи їх кокосовою стружкою.