Варення вишневе - калорійність
Вишневе варення - поширений десерт, який отримують з ягід і цукру шляхом варіння. Термічна обробка збільшує термін придатності плодів, а методика приготування насичує їх неперевершеними смаковими якостями і ароматом.
Продукт містить залізо, яке є будівельним матеріалом для червоних кров'яних тілець. Варення рекомендовано при низькому гемоглобіні, в якості профілактики анемії і недокрів'я. Так само містить кумарин - речовина, що знижує згортання крові. Продукт запобіжить розвитку артеріального атеросклерозу і врятує від утворення тромбів. Зміст токоферолу, або вітаміну Е - жиророзчинного антиоксиданту, який гальмує процеси старіння, активізує регенерацію слизових і шкірного покриву, уповільнює хвороба Альцгеймера, і запобігає закупорювання судин. Якщо вживати вишневе варення в помірній кількості, можна поліпшити стан серця і судин, уникнути варикозного розширення вен і тромбозу.
Вишневе варення з кісточками, яке зберігалося більше року, починає виділяти синильну кислоту. Речовина отруює організм, погіршує роботу внутрішніх органів і може спровокувати серйозні порушення. Заборонено пригощати десертом і дітей до року, адже в вишні є потужним алергеном. Варення майже на 50% складається з цукру, який провокує появу карієсу, і протипоказаний людям, що страждають від діабету.