Сік сицилійський червоний апельсин Сандора Sandora - калорійність
Приготований без застосування консервантів. Не містить ГМО. Підходить для харчування дітей з 3-х років. Склад: сік червоного сицилійського апельсина
Вміст фруктової частини всього 25%. Значить вітамінів і мінеральних речовин буде в чотири рази менше, ніж у свіжовичавленому соці. Теплова стерилізація або пастеризація також знижує кількість корисних речовин, особливо вітаміну С, крім β-каротину, яким багаті більшість фруктів. Натомість теплова обробка робить його більш засвоюваним. β-каротин сприяє правильній роботі органів зору, профілактиці таких захворювань як катаракта, глаукома. Володіє антиоксидантними властивостями і може допомогти в профілактиці раку та інших захворювань. Вживаючи напій важливо пам'ятати про доданий цукор. На 100 мл напою близько 3 ч.л. цукру, відповідно в порції 0,2 л. - 6 ч.л. цукру. Систематичне вживання таких напоїв веде до надмірного набору ваги у дітей і дорослих, руйнування зубів, збільшення ризику розвитку діабету 2 типу, серцевих захворювань і інших хронічних захворювань (подагра, псоріаз та ін.). Такий напій робить ротову порожнину кислішою, забезпечуючи ідеальне середовище для росту бактерій, що викликають карієс. Лимонна кислота знижує здатність слини відновлювати зуби. Через свого кислотного властивості він також може викликати сильну печію. Для виключення алергічної реакції і проблем з шлунково-кишковим трактом вагітним жінкам і дітям схильним до алергії, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також при захворюваннях нирок від даного напою краще відмовитися. Не повинен бути заміною свіжих фруктів і ягід в денному раціоні.
Слід дотримуватися правила одна порція напою (200 мл) в день. При підвищеному фізичному і розумового навантаження порцію напою можна збільшити до двох склянок на день. Пити тільки в кінці їжі, наприклад, на обід. Солодкі продукти, напої в тому числі, надають відчуття насичення. Вживати краще через трубочку. Після обов'язково прополощіть рот звичайною водою. Чистити зуби рекомендується тільки через 30 хвилин після прийняття напою, інакше можна завдати шкоди зубній емалі.