Сало - калорійність
Сало – це частина свинини, яка фактично не має м’яса, і на 90% складається з жирів.
Майже половина жирів з сала є насиченими, тобто тими, які шкідливі для організму. Вони підвищують ризик появи атеросклерозу і при надлишку в раціоні сприяють збільшенню ваги.
Скільки калорій у салі?
Сало на 100 г містить 816 ккал. А 1 середня скибка містить приблизно 140-160 ккал.
➤ Цікавий факт: сало є джерелом омега-3 жирних кислот і лецитину, які роблять судини еластичнішими, а, отже, здоровішими. Крім цього, у салі є холін, що добре впливає на жировий обмін.
Чи можна їсти сало під час схуднення?
Бажано, замінити сало більш корисними жирами. Проте, загалом його можна вживати під час схуднення, якщо є бажання.
Але не у смаженому вигляді. Норма свіжого чи солоного сала: до 40 г (2 скибки) і не частіше 1-2 разів на тиждень. Але слід зауважити, що енергетична цінність сала на таку порцію буде складати 326 ккал і, зазвичай, це понад 50% денної норми жирів.
Шкода сала
Основна шкода сала – насичені жири. Тому не слід вживати більше за допустиму норму. Грає роль і висока калорійність сала, тож її обов’язково слід враховувати у загальну денну калорійність раціону.
♨ Оригінальні рецепти з салом:
• зелене бутербродне сало (подрібнене у блендері з великою кількістю зелені: черемшею, кропом, петрушкою, цибулею);
• закуска з грибами (змішати у блендері сало із тушкованою цибулею та печерицями);
• човники з картоплею: шматочок сала зубочисткою прикріпити до половинки вареної картоплі, поставити у духовку на 10 хвилин.