Пряники - калорійність
Борошняний кондитерський виріб, випікається із спеціального пряникового тіста; печиво на меду або цукрі з прянощами. Для смаку можуть додаватися горіхи, цукати, родзинки, фруктове або ягідне повидло. На вигляд пряник - злегка випукла в середині пластина прямокутної, круглої або овальної форми, на верхній частині зазвичай виконані напис або нескладний малюнок, часто зверху нанесений шар кондитерської цукрової глазурі
Пряники продукт висококалорійний, містить мало корисних речовин. Тому вживати їх з метою отримання будь-яких вітамінів не варто. Так само не рекомендують їх до харчування людям з надмірною вагою.
Пряники відмінно йдуть як самостійний десерт, так і і як основа до тортів - пряники кришать змішують з маслом, згущеним молоком, кремом - і викладають основу. Так само є безліч рецептів тортів з пряників.