Їжа
keyboard_arrow_right
Овочі
keyboard_arrow_right
Огірок маринований

Огірок маринований - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
15.5 ккал
Також 65 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
1 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
2 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
1.07 г
fiber_manual_record
Жири
0.1 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
-
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
1.5 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
0.9 г
Кальцій
15 мг
Натрій
-
Вода
-
PHE
50 мг
11%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
32 %
fiber_manual_record Вуглеводи
65 %
fiber_manual_record Цукор
35 %
fiber_manual_record Жири
3 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
0 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність маринованих огірків

Хрусткі мариновані огірки вирізняються пікантним смаком і насиченим пряним ароматом. Процес маринування дає змогу збільшити термін зберігання свіжих плодів до кількох місяців без втрати корисного складу і цінних смакових характеристик свіжого продукту. Мариновані огірки мають пружну хрустку консистенцію і темно-зелений колір з яскраво вираженим болотним відтінком. Страва має насичений солоний смак, у якому відчуваються спеції. До складу маринаду для огірків входить оцет і сіль, які й виступають головними консервантами.

Скільки калорій у маринованих огірках? У 100 г продукту міститься всього 16 ккал, майже 3 г білків і трохи більше 1 г вуглеводів. Відмінною особливістю маринованих огірків є те, що в них зовсім немає жирів. Крім оцту і солі в маринад також додають цукор, парасольки кропу, ріпчасту цибулю, гірчицю, часник та інші прянощі, надаючи готовому продукту різних смакових ноток.

Незважаючи на мінімальну калорійність огірків маринованих, вони містять багато цінних хімічних сполук. У процесі термічної обробки свіжих плодів значна частина вітамінів розщеплюється. Але в складі маринованого продукту є вітамін PP, органічні кислоти та дисахариди. У хімічному складі маринованих огірків присутні й важливі мінерали - йод, кальцій, фосфор і залізо.


Корисні властивості та шкода маринованих огірків

Пікантні та хрусткі огірки мариновані, калорійність яких невисока, мають низку корисних для людини властивостей. Така страва незамінна для раціону людей з дефіцитом ваги. Володіючи насиченим пряним смаком, мариновані огірки виступають відмінним збудником апетиту, допомагаючи набрати відсутні кілограми за допомогою інших продуктів.

Маючи мінімальну харчову цінність, продукт може входити навіть у дієтичний раціон. Така страва стимулює травлення і чинить на організм м'яку проносну дію, допомагаючи запобігти закрепам. Але на дієті їсти мариновані огірки варто в помірних кількостях, оскільки вони містять високий відсоток солі й можуть затримувати воду в організмі, спричиняючи набряки. У маринованих огірках містяться сполуки, які здатні зменшувати негативний вплив токсинів на організм. Саме тому продукт є ідеальною закускою для міцних алкогольних напоїв.

Калорій у маринованому огірку мінімум, але зловживати такою стравою не варто. Мариновані огірки не рекомендується вводити в раціон у разі ожиріння та хвороб органів травлення. Продукт не можна їсти за високого артеріального тиску та підвищеної кислотності шлунка.


Використання маринованих огірків у кулінарії

Приємний кисло-солоний смак і невелика кількість калорій у маринованих огірках дають змогу використовувати їх у ролі самостійної закуски. Крім цього продукт часто виступає складовим інгредієнтом різноманітних страв.

Мариновані огірки додають у салати та холодні закуски. Такий компонент дає змогу надати готовій страві пікантної кислинки та чудово поєднується з відвареними овочами. Одним із найпопулярніших салатів повсякденного меню, в якому використовуються мариновані огірки, є вінегрет. Продукт є ключовим елементом розсольнику, може додаватися в солянки та інші перші страви. Нарізані кільцями огірки використовуються для прикрашання бутербродів і холодних закусок.

Приготувати мариновані огірки можна в домашніх умовах. Для маринування вибирають невеликі плоди з рівною шкіркою без пошкоджень. Для приготування маринаду необхідно закип'ятити воду і додати в неї сіль, цукор і оцет. Промиті свіжі огірки складають у скляну банку разом із кропом, часточками часнику та іншими спеціями, а потім заливають гарячим маринадом.

Під час додавання продукту в страву, важливо враховувати калорії маринованих огірків разом з енергетичною цінністю інших інгредієнтів. Це дасть змогу правильно розрахувати калорійність готової страви та визначити оптимальний розмір разової порції.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Хочу висловити подяку за цю хорошу ідею, яка мені справді стала в пригоді. Є проста та зрозуміла. Просто чудова. Рекомендую!!!
Хороший, зрозумілий та цікавий веб. з постійно оновленою базою + мобільна версія, моя подяка авторам, бажаю міцного здоров\'я, та тільки бажаних кілограмів.
Спасибі за хорошу програму, врешті мені вдалося знизити вагу. В мої 53 р. по багатьох марних спробах я вже не вірила що досягну бажаних результатів. До того ж без відчуття голоду за 3 місяці 5 кг.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка