майонез оливковий 67% Махеевь - калорійність
Має приємний смак, злегка солодкуватим, в міру кислий і гострий, по консистенції густий, щільний. Склад: олія соняшникова рафінована, вода, олія оливкова рафінована, яєчний жовток сухий, сіль, цукор, оцет з харчової сировини, гірчичне масло, сорбінова кислота, провітамін А.
Корисний для судин, так як містить рослинне масло, багате поліненасиченими жирними кислотами, які знижують холестерин в крові, і сприяють профілактиці атеросклерозу. Дві ложки майонезу в день забезпечують добову потребу у вітаміні Е. Вітамін Е є фізіологічним антиоксидантом, знімає втому, впливає на функцію статевих та ендокринних залоз, захищаючи вироблені ними гормони від окислення. Яєчний жовток містить лецитину, який позитивно впливає на серцево-судинну систему. Сприяє засвоєнню їжі, так як містить сіль, цукор, оцет, які стимулюють сокоовиділення в шлунку, що сприяє поліпшенню апетиту і процесу травлення. Незважаючи на корисні якості, майонез потрібно їсти в обмеженій кількості не більше 1 столової ложки в день. Не використовувати в меню дітей, так як дитяча травна система не потребує додаткової стимуляції. При алергії на яйця від майонезу краще відмовитися або замінити на пісний.
При покупці звертайте увагу, де зберігався майонез. Якщо не в холодильнику, то терміни зберігання значно знижуються, так як температура в приміщенні однозначно вище +15. Найкраще майонез використовувати для заправки салатів, замість вершкового масла на бутерброди, як соус до м'ясних і рибних страв, для прикраси святкових страв.