Крабові палички - калорійність
Хімічний склад та калорійність крабових паличок
Маючи приємний рибний смак і легкий аромат, крабові палички стали популярними ласощами дорослих і дітей. Продукт виготовляється з рибного фаршу сурімі, до якого додається картопляний та кукурудзяний крохмаль, сіль та вода. Отримана біла маса розкочується в тонкий пласт, який скручується у вигляді рулету. Готовий виріб має вигляд невеликого прямокутного брусочка, верхня частина якого забарвлена в оранжевий чи червоний колір. Крабові палички мають м'яку і щільну структуру, а за смаком нагадують варене м'ясо раку.
Скільки калорій у 100 г крабових паличок? Зазначена порція продукту містить 73 ккал, 6 г білків, всього 1 г жирів та 10 г вуглеводів. Сировиною для якісних крабових паличок виступає рибний фарш, тому готові вироби містять натуральний білок тваринного походження. У складі продукту також може бути яєчний білок, а деякі виробники додають стабілізатори та підсилювачі смаку.
Для всіх, хто любить крабові палички, калорійність 1 шт не стане серйозною проблемою для фігури. Одна паличка важить трохи більше 25 г, та її енергетична цінність становить лише 18 ккал. Точна калорійність продукту вказана на упаковці та залежить від того, які саме інгредієнти виробник використовував для виготовлення ласощів.
Корисні властивості та шкода крабових паличок
Рибний фарш, який найчастіше виступає сировиною для виробництва крабових паличок, має корисні для людини властивості. Але основна частина його вітамінно-мінерального комплексу втрачається в процесі термічної обробки, яка є невід'ємним етапом виробництва крабових паличок.
Знаючи, скільки калорій в одній крабовій паличці, можна вживати такі ласощі під час схуднення. Але при цьому важливо дотримуватись міри та враховувати енергетичну цінність інших продуктів, які входять у разовий прийом їжі. У крабових паличках є білок тваринного походження, який виконує роль будівельного матеріалу всім клітин і тканин організму людини. Деякі виробники збагачують продукт вітамінними комплексами, роблячи його кориснішим та поживнішим.
Маючи приємний рибний смак, крабові палички все ж таки не можуть стати повноцінною альтернативою свіжій рибі. Їх можна вводити в раціон тільки як добавку до основних продуктів, що містять тваринний білок. Незважаючи на мінімальні калорії крабових паличок, такий продукт потрібно їсти невеликими порціями. Не варто вживати крабові палички, які містять хімічні барвники та ароматизатори. Такі ласощі можуть мати приємний смак, але здатні викликати серйозне отруєння, діарею та блювання. При покупці крабових паличок важливо звертати увагу на дату їхнього виробництва, вказану на упаковці. Зіпсований продукт непридатний до вживання.
Використання крабових паличок у кулінарії
Крабові палички можуть бути самостійними ласощами, оскільки не вимагають додаткової кулінарної обробки. Це зручний варіант перекушування, який можна брати з собою в дорогу або на роботу. Але не варто забувати про те, скільки калорій у крабових паличках. При термічній обробці енергетична цінність продукту може підвищитися, особливо якщо йдеться про смаження з додаванням олії.
У свіжому вигляді крабові палички часто виступають складовим інгредієнтом салатів та холодних закусок. Приємний смак продукту добре поєднується із вареними яйцями, свіжими овочами, кукурудзою, зеленню, вареним рисом, смаженими грибами. Популярною стравою святкового столу є фаршировані крабові палички. У ролі начинки найчастіше використовується сир із додаванням часнику, невеликої кількості майонезу чи сметани. Крабові палички можна смажити в клярі, загортати в листкове тісто і запікати в духовці. Така страва має більш високу калорійність, але дозволяє швидко відновити сили і відмінно позбавляє від почуття голоду. Знаючи, скільки в крабових паличках калорій можна розрахувати точну разову порцію продукту, яка не завдасть шкоди фігурі.