Кекс - калорійність
Кекс - це класичний десерт, пухка і м'яка випічка. Він випікається з тіста, до складу якого зазвичай входить борошно, цукор, масло або олія, яйця, розпушувач. Інколи тісто може бути з додаванням молока, сухофруктів (особливо з родзинками, курагою, журавлиною), горіхів, ягід, шоколадних крапель тощо.
В кексі зазвичай багато швидких вуглеводів, жирів. Тому корисного в ньому мало, а ось переїдання такого продукту призводить до появи зайвої ваги. Тож кекс варто їсти в помірній кількості.
Справжній кекс довго зберігається, не підсихає і не псується. Тому його зручно брати з собою в дорогу, або похід, тому що він швидко насичує, при невеликих розмірах порції. Щоб зробити кекс корисніше, варто замінити все або частину борошна на цільнозернове (пшеничне, вівсяне, кокосове, горіхове, з нешліфованого рису тощо). Це додасть в кекс волокон і білку, повільних вуглеводів. Цукор повністю або частково можна замінити бананом, фініками чи іншими сухофруктами, стевією.