Натуральна кава з молоком і 1 ложкою цукру - калорійність
Напій, приготований з натуральної меленої кави (не розчинної) із додаванням молока та цукру. Орієнтовна пропорція: 70 мл кави і 30 мл молока 2.5% жирності. Цифри будуть суттєво точніші, якщо записувати окремо кількість кави, кількість і жирність молока, грами цукру.
Кофеїн може впливати на підвищення артеріального тиску. Молоко у чистому вигляді може викликати дискомфорт у кишківнику (тоді краще обирати безлактозне або рослинне).
Цукор у чистому вигляді - це калорії та відсутність вітамінів. Більш корисний варіант: пити каву з молоком і чимось солодким, наприклад, сухофруктами. 1 крупна курага (10 г) містить приблизно чайну ложку фруктових цукрів, а також трохи волокон та вітамінів. Також цукор можна замінювати на безпечні рослинні підсолоджувачі (наприклад, стевію або еритритол).