Капуста тушкована - калорійність
У тушкованій капусті велика кількість харчових волокон, що забезпечують нормальне травлення і тривалу відсутність голоду. Завдяки клітковині і тому, що енергетична цінність тушеної капусти невелика, ця страва є чудовим гарніром для тих, хто худне.
Навіть після тушкування в капусті лишається великий вміст вітаміну С – близько 20% від денної норми у 100 г готової страви.
➤ Цікавий факт: регулярне вживання тушкованої капусти підтримує у нормі тиск. Все завдяки калію і вітаміну РР. Ці компоненти впливають на еластичність судин, циркуляцію крові і серцевий м’яз.
Скільки калорій у тушеній капусті?
У капусті, тушкованій на невеликій кількості олії (близько 3 г на 100 г страви), міститься всього 69 ккал / 100 г.
Чи можна їсти тушковану капусту під час схуднення?
Тушковану капусту рекомендовано включати у раціон для схуднення. Але слід чітко стежити за кількістю олії, що додається під час приготування. Інакше калорійність тушеної капусти може вийти набагато більшою.
Шкода тушкованої капусти
Цей овоч і в сирому, і в тушкованому вигляді може викликати здуття. Тому обережно слід вживати капусту людям із чутливим кишківником (не більше 200 г).
Капусту найкраще поєднувати із птицею чи м’ясом (або з грибами та квасолею у вегетаріанському варіанті).
♨ Оригінальні рецепти з тушкованою капустою:
• капуста, тушкована з білим вином, вершковим маслом, часником і пармезаном;
• у лінивих голубцях (тушкована капуста з відвареним рисом, морквою і курячим фаршем, зліплені у формі тюфтельок і запечені в томатному соусі);
• по-індійськи – з зеленим горошком і спеціями (каррі, зіра, коріандр та імбир).