Гауда 48% жиру - калорійність
Це досить жирний сир (близько 1/3 складається з жиру). Основні поживні речовини, в основному складаються із білка. Тверді сири цінуються головним чином за вміст кальцію. Крім того, вони також можуть містити натрій, фосфор.
сири корисні переважно для наших кісток, зубів і нігтів, в основному через наявність кальцію. Проте слід бути обережним з кількістю натрію, який є для нашого організму навпаки важким (в основному отримуємо його більше, ніж рекомендується - іноді кілька разів) Велика кількість натрію в раціоні сприяє підвищенню артеріального тиску, а також може призвести до "помаранчевої кірки" (Целюліт).
При виборі гауди старайтесь уникати великої кількості небажаних добавок, щоб запобігти сир від висихання обгорніть його вологою тканиною, та зберігайте у холодильнику чи підвалі.