джем з ожини - калорійність
варення з шматочками фруктів або цілих невеликих фруктів. Він зроблений зі свіжих, добре приготовлених фруктів і (в основному цукру). Зазвичай кількість цукру становить 1/3 до 4/5 вмісту (для промислового виробництва джемів до 65%).
Якість окремих продуктів істотно відрізняються. Якщо варення домашнє і приготовлене з меншою кількістю цукру, іноді може включатися в раціон. Кращий варіант, де замість додавання цукру додають концентрований виноград або яблучний сок, цукор та інші. Таке варення можна купити наприклад в магазинах здорової їжі або супермаркеті органічних продуктів.
Якість варення, як правило, визначається якістю і кількістю фруктових інгредієнтів. Деякі виробники в варення зазначене як полуничне або чорниця замінюють дешевшими яблуками і додають ароматизатор.