Часниковий соус - калорійність
Переважно до складу соусу входить: сметана, свіжий розчавлений часник, сіль та перець. Інколи можна додати вершки або трохи вершкового масла (замінивши ними частину сметани для більш вершкового смаку), свіжу зелень, тертий твердий або плавлений сир (з хорошим складом). Більш шкідливий варіант – це суміш з магазинного майонезу та часнику (тому краще брати домашній майонез).
Якщо в основі сметана чи сметана з вершками, то соус матиме доволі багато кальцію та помірну кількість тваринних жирів. Якщо в складі ще додано масло, тоді це доповнить соус вітамінами А, Е і D. Якщо є зелень, то це ще вітамін С, клітковина та антиоксиданти. Такий соус краще не вживати, якщо є хвороби шлунково-кишкового тракту в стадії загострення (бо часник може подразнювати слизові шлунку).
Ідеально підходить до курки, виробів з тіста (вареники, пельмені), на корисні бутерброди, до картоплі чи інших овочів (особливо печених), рибних страв, як заправка до салатів.