Їжа
keyboard_arrow_right
Бограч

Бограч - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
= 100 г
edit Записати в раціон
107 ккал
Також 450 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
7.6 г
Рекомендована добова норма споживання: 118 г
fiber_manual_record
Вуглеводи
8.05 г
Рекомендована добова норма споживання: 182 г
Цукор
1.5 г
fiber_manual_record
Жири
4.65 г
Рекомендована добова норма споживання: 53 г
Насичені жирні кислоти
1 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
0.6 г
Рекомендована добова норма споживання: 28 г
Сіль
0.25 г
Кальцій
10 мг
Натрій
0.1 г
Вода
-
PHE
380 мг
21%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Паушальні енерговитрати
Легкі навантаження
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
37 %
fiber_manual_record Вуглеводи
40 %
fiber_manual_record Цукор
7 %
fiber_manual_record Жири
23 %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
5 %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад та калорійність бограча

Однією з найвідоміших страв угорської кухні є бограч. Він являє собою наваристий густий суп з декількох видів м'яса з додаванням овочів і пікантних спецій. За легендою рецепт бограча вигадали пастухи. У класичному варіанті до складу такої страви входить сало і свиняча рулька, копчені ребра, м'якоть телятини або яловичини. З овочів використовується картопля, цибуля та морква, томати та солодкий болгарський перець. Бограч приправляють паприкою, сіллю, кмином, часником та іншими спеціями. Готова страва має помірно густу консистенцію та багатий насичений смак.

Яка калорійність бограча? Все залежить від доданих інгредієнтів. У 100 г страви, приготовленої за класичним рецептом, міститься від 85 до 115 ккал, близько 5 г білків і жирів і понад 6 г вуглеводів. Бограч виступає цінним джерелом тваринного білка, що міститься у м'ясі. У страві присутні вітаміни групи B, а також вітаміни A, C, E та PP. Бограч містить амінокислоти, цінні мінеральні сполуки та натуральний желатин, який є у м'ясі.


Корисні властивості та шкода бограча

При помірному вживанні калорійність бограча не завдасть шкоди фігурі. Страва швидко втамовує почуття голоду, дає організму заряд енергії та бадьорості. Високий вміст тваринного білка робить бограч корисним для нарощування м'язів. А натуральний желатин у складі зміцнює хрящі та зв'язки, запобігає розвитку хвороб суглобів.

Бограч корисно їсти для покращення згортання крові та зниження шкідливого холестерину. Регулярне вживання такої страви позитивно впливає на серце та судини, покращує пам'ять та зміцнює імунітет. Бограч рекомендується їсти у першій половині дня, щоб організм встиг витратити отримані калорії до нічного сну. Попри порівняно невелику калорійність бограч не можна їсти у необмежених кількостях. Від такої страви краще відмовитися людям із хворобами органів травлення. При частому вживанні бограч може викликати важкість у шлунку.


Рекомендації щодо приготування бограча

Для приготування бограча за класичним рецептом свіжу яловичину нарізають невеликими кубиками. У казані з товстим дном обсмажують скибочки сала до рум'яної скоринки, додають до них дрібно нарізану ріпчасту цибулю, мелену паприку та шматочки яловичини. Всі інгредієнти обсмажують на невеликому вогні, додають воду, кладуть у казан копчені ребра, розрізану свинячу рульку. М'ясо тушкують протягом двох годин і стежать, щоб воно постійно було повністю покрите водою. Коли свиняча рулька стане м’якою, її виймають, очищають від кісток і нарізають невеликими шматочками, знову додаючи в казан.

Картоплю та моркву очищають від шкірки та нарізають шматочками. У казан з м'ясом кладуть моркву, додають за смаком сіль та спеції, рубані зубчики очищеного часнику. Бограч варять пів години на невеликому вогні. Потім додають картоплю, нарізані кубиками свіжі помідори та болгарський перець. Томати можна замінити томатною пастою чи лечо. Страву тримають на вогні до готовності всіх інгредієнтів. Перед подачею тарілку з бограчем посипають дрібно рубаною зеленню кропу та петрушки.

Для економії часу на приготування у продажу можна знайти готовий бограч в упаковці. Він являє собою суху суміш, яку достатньо просто залити окропом на кілька хвилин. Такий бограч зручно брати у поїздку чи роботу. Він має насичений смак і аромат, вимагаючи мінімум часу на приготування.

До бограча традиційно подають свіжий білий хліб. Страву їдять гарячою. Приготований за класичним рецептом бограч можна зробити більш пікантним, якщо додати до нього ягоди або гілочку ялівцю.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Про цей сервіс дізнався не цілих два тижні тому, дуже не хотілося вносити сві дані проте я змусив себе і результат не заставив себе довго чекати Таблиці + вправи і вже 7кг. в мінусі. За день 0,3 - 0,5кг. Це чудово!
Вельми зручний сайт, сервер містить велику кількість страв та активностей котрі я тільки забажаю долучити, також легко можу контролювати спожиту мною кількість білків чи вуглеводів просто чудово.
Очень нравится ,с помощью этой таблице можно реально похудеть ,есть все продукты.крутое приложение.
phone Завантажте додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка